Persberichten

Leeftijd bepalend bij mate van afleiding door trage desktop

Leeftijd bepalend bij mate van afleiding door trage desktop

· Millennials (28%) sneller afgeleid door trage desktops dan andere leeftijdsgroepen

· Babyboomers (58%) kiezen eerder voor papierwerk bij trage desktop

· Millennials (28%) pakken hun mobiele apparaat wanneer een desktop traag is

83% van de zakelijke desktopgebruikers en IT managers zijn snel afgeleid door een trage desktop. Leeftijd is hierbij bepalend, met name Millennials (28%) zijn sneller afgeleid door trage desktops dan andere leeftijdsgroepen. Daarnaast zijn er verschillen in activiteiten die ze ondernemen bij een te trage desktop. Babyboomers (58%) gaan eerder papierwerk doen in vergelijking met Generatie X (45%) en Millennials (44%). Millennials (28%) gaan eerder aan de slag met hun mobiele apparaat. Dit blijkt uit een onderzoek dat onderzoeksbureau Dimensional Research uitvoerde in opdracht van AppSense, de toonaangevende leverancier van user environment oplossingen.

Het onderzoeksrapport `The value of a great desktop experience´ gaat dieper in op factoren die een belangrijke rol spelen als het gaat om desktopgebruik op de werkplek. In het onderzoek is gebruikers gevraagd tegen welke pijnpunten ze aanlopen bij desktop problemen en wat voor impact dit heeft op de bedrijfsresultaten. Het onderzoek is gebaseerd op gegevens van meer dan 850 IT-professionals en zakelijke desktopgebruikers uit Nederland, Duitsland, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Australië

Het onderzoek wijst uit dat zowel IT professionals als zakelijk gebruikers hoge prestaties (86%), zoals bijvoorbeeld snelheid en toegang tot bestanden, het belangrijkst vinden als het gaat om hun desktop op het werk. Betrouwbaarheid (81%) en snel in- en uitloggen (63%) kwamen respectievelijk op de tweede en derde plek. Bovendien denkt maar liefst 71% van de deelnemers dat een goede desktopomgeving impact heeft op de kwaliteit en productiviteit van hun werk, 55% hiervan denkt zelfs dat hier de bedrijfsresultaten onder lijden.

Ook geven de desktop gebruikers aan dat ze zich meer gewaardeerd voelen als ze meer controle krijgen over hun desktop. Volgens het onderzoek geeft 95% van de IT managers gebruikers beperkte toegang om zelf te bepalen hoe ze hun desktopomgeving inrichten. Slechts 5% van de zakelijke gebruikers kan op zijn desktop werken zoals ze zelf willen, terwijl 52% aangeeft dat ze voordelen zien als ze hun desktop meer zouden kunnen personaliseren. Van de zakelijke gebruikers die hun desktop zelf mogen inrichten ziet 92% dit als een toegevoegde waarde; meer dan de helft van deze gebruikers geeft aan dat ze hierdoor comfortabeler kunnen werken of productiever of efficiënter kunnen zijn.

“Dit onderzoek bevestigt hoe essentieel de desktop experience van gebruikers is voor de resultaten van het bedrijf,” aldus Koemar Dharamsingh, Country Manager Benelux bij AppSense. “Daarom proberen we bij AppSense proberen altijd om een goede balans te vinden tussen beveiliging en de gebruikersproductiviteit.”

Het onderzoek is gepresenteerd tijdens de Ultimate Workspace Tour, georganiseerd door AppSense, Atlantis, Citrix, Igel, Lakeside en Unidesk. Het volledige onderzoek kunt u vinden in de bijlage.

###

Over AppSense

AppSense loopt internationaal voorop in UEM (User Environment Management): meer dan 3000 klanten maken gebruik van de oplossingen op meer dan 7 miljoen desktops. AppSense DesktopNow en DataNow maken het mogelijk dat IT-teams een optimale gebruikerservaring en productiviteit kunnen leveren op zowel fysieke en virtuele desktops. Tevens wordt de beveiliging verhoogd en naast de operationele ook de infrastructurele kosten verminderd. Het bedrijf is gevestigd in Sunnyvale, Californië, Verenigde staten, met kantoren over de hele wereld.

Volg AppSense op:

· Twitter: https://twitter.com/AppSenseBenelux

· Facebook:

Research report Value of a Great Desktop Experience.pdf

Advertisements