Persberichten

Persbericht: Philips lanceert 4K UHD-scherm op 23,8 inch-formaat

Noot aan de redactie: hoge resolutie foto’s kunt u downloaden via de volgende link: –http://bit.ly/1QFKh58

Philips lanceert 4K UHD-scherm op 23,8 inch-formaat

· Compact formaat en uitzonderlijk detailniveau

· Ultrahoge definitie voor een toegankelijke prijs

Amsterdam, 24 november 2015 MMD, marktleider in technologie en merklicentiepartner voor Philips Monitors, introduceert een nieuw scherm met 4K UHD-resolutie. De 241P6VPJKEB van 23,8 inch is een kleiner model in vergelijking met de andere UltraClear 4K UHD modellen van Philips. Net zoals de grotere 4K modellen beschikt de Philips 241P6VPJKEB over 1,074 miljard kleuren, 99 procent van de sRGB-kleurenstandaard en een geïntegreerde webcam en microfoon.

Het scherpste en mooiste beeld ooit

De nieuwe monitor geeft een ruimtelijk gevoel, dankzij de scherpte en helderheid van de 4K-resolutie. UHD biedt vier keer de resolutie van Full HD; met 3.840 x 2.160 pixels wordt elke vierkante millimeter op het scherm optimaal gebruikt tot op het kleinste detail. De extra schermruimte is te gebruiken voor het kijken van video’s of het spelen van games, maar ook om productiever te werken. Financiële experts kunnen bijvoorbeeld meer rijen en kolommen van een spreadsheet kwijt op het scherm, zonder dat dit ten koste gaat van de helderheid en zonder vermoeidheid aan de ogen. Professionals in de creatieve sector, die met beelden op hoge resolutie werken, zien meer details per inch op het scherm. Ze kunnen daarnaast inzoomen voor nog meer details of uitzoomen voor een beter overzicht. Het is zelfs mogelijk om vier designs naast elkaar te openen en ze zo te vergelijken. Geofysici die wetenschappelijke beelden bekijken, kunnen kleine details onderzoeken met meer precisie dan ooit tevoren.

Albert Ulfman, productmanager Philips-monitors EMEA bij MMD: "De nieuwe Philips 241P6VPJKEB is een van de eerste 4K-monitors van 23,8 inch op de markt. De helderheid van het beeld is fantastisch, ongeacht wat je kijkt. Het scherm past uitstekend bij de resolutie- en schaalmogelijkheden van Windows 10. MMD laat ook met deze variant weer zien dat het gebruikers een prettigere en productievere kijkervaring wil bieden op de monitoren die ze op hun bureau hebben staan."

Kleuren en paneeltechnologie van hetzelfde hoge niveau

Alle schermonderdelen presteren op het hoogste niveau. Hierdoor komt de kracht van 4K UHD volledig tot zijn recht. Het 10 bits-scherm heeft bijvoorbeeld een rijke kleurdiepte; de 1,074 miljard kleuren zorgen voor een soepele, natuurlijke weergave, zonder gradaties en streepvorming. Gebruikers zijn er zeker van dat alle kleuren op het scherm levendig en levensecht zijn dankzij de ondersteuning van 99 procent van de sRGB-kleuren. Deze kleuren zijn overigens precies hetzelfde op verschillende apparaten. De technologie van de panelen sluit ook aan bij dit hoge niveau. Zo vullen de brede kijkhoek en de hoge contrastmogelijkheden van het geavanceerde AH-IPS het gevoel van ruimte dat 4K UHD biedt aan. AH-IPS is ook ideaal voor toepassingen die altijd vragen om kleurnauwkeurigheid en helderheid, zoals fotobewerkingsprogramma’s en grafische programma’s.

Aansluitingen die het verschil maken

Het scherm is dankzij 4K UHD niet alleen erg krachtig, maar ook uitgerust met functies die het verschil maken voor gebruikers in de moderne omgeving, waarin alles met elkaar in verbinding staat en we altijd online zijn. Het scherm ondersteunt MultiView, zodat gebruikers tegelijkertijd beelden kunnen bekijken van twee afzonderlijke bronnen, zoals een tv en een pc. Via de MHL-technologie kunnen gebruikers op het grote scherm genieten van mobiele content van smartphones of andere apparaten, of de USB 3.0-hub gebruiken om apparaten aan te koppelen en snel op te laden. Om met elkaar te kunnen communiceren en effectiever samen te werken bevat het scherm een geïntegreerde webcam en microfoon.

De nieuwe Philips 241P6VPJKEB/00 heeft een adviesprijs van EUR 549 en is vanaf november 2015 verkrijgbaar.

Zie voor meer informatie over Philips-monitoren www.philips.com/monitors.

Technische specificaties:

Specificatie Philips 241P6VPJKEB/00-scherm
LCD-beeldschermtype LCD-beeldschermtype: AH-IPS-LCD
Type achtergrondverlichting W-LED
Schermgrootte 23,8 inch / 60,5 cm
Beeldverhouding 16:9
Effectief weergavegebied 527,04 (H) x 296,46 (V)
Optimale resolutie 3840 x 2160 @ 60 Hz
Kijkhoek 178° (H) / 178° (V), @ C/R > 10
Helderheid 300 cd/m²
Schermkleuren 1,07 G (8 bits + FRC)
Kleurengamma 99% sRGB
MHL 1080P @ 60 Hz
Gebruiksgemak · Ingebouwde luidsprekers: 2 x 2 W

· Ingebouwde webcam: 2,0 megapixel met
microfoon en LED-indicator

· MultiView: PiP/PbP-modus, 2x apparaten

· Kensington-slot, VESA-standaard
(100×100 mm)

· Plug & Play-compatibiliteit: DDC/CI, Mac OS X, sRGB, Windows 10 / 8.1 / 8 / 7

Aansluitingen · Signaalinvoer: VGA (analoog), DVI-Dual Link (digitaal, HDCP), DisplayPort, HDMI (2.0) – MHL (3.0) x 1

· USB: USB 3.0 x 3 (1 voor snel opladen)

· Gesynchroniseerde invoer: afzonderlijke synchronisatie, synchronisatie op groen

· Audio (in/uit): PC audio-ingang, koptelefoon-uitgang

Standaard · Hoogteverstelling: 130 mm

· Scharnering: 90 graden

· Draaivoet: -175/+175 graden

· Kanteling: -5/20 graden

Duurzaamheid · Milieu en energie: PowerSensor,
LightSensor, EnergyStar 6.0, EPEAT Gold, TCO edge, RoHS

· Recyclebaar verpakkingsmateriaal: 100%

· Hergebruikt plastic na consumptie: 65%

· Specifieke materialen: PVC-/BFR-vrije behuizing, kwikvrij, loodvrij

Naleving en standaarden Officiële goedkeuringen: CE Mark, FCC Class B, SEMKO, cETLus,

CU-EAC, TCO certified, TÜV Ergo, TUV/GS, EPA, PSB, WEEE, UKRAINIAN, CECP, PSE, KC, ICES-003, E-standby, J-MOSS, RCM

Behuizing · Rand voorzijde: zwart

· Achterkap: zwart

· Voet: zwart

· Afwerking: textuur

Over MMD

MMD is een volledige dochteronderneming van TPV en is in 2009 opgericht via een merklicentieovereenkomst met Philips. MMD brengt wereldwijd exclusief Philips LCD-schermen op de markt. Door de Philips’ merkbelofte te combineren met TPV’s productie-expertise op het gebied van schermen, is MMD door zijn snelle en gerichte benadering in staat innovatieve producten op de markt te brengen. MMD opereert internationaal, met het hoofdkantoor in Amsterdam en een tweede kantoor in Praag voor de Oost-Europese markt. MMD werkt via zijn netwerk van plaatselijke verkoopagenten samen met alle belangrijke Europese IT-distributeurs en -resellers. De ontwerp- en productiecentra van de onderneming zijn gevestigd in Taiwan. www.mmd-p.com

Sophia Heemskerk
Text100 Global Communications

T: +31 (0)20 530 4333

E: sophia.heemskerk

Chantal Blits
Phone: +31 20 5046945
E-mail: Chantal.Blits

Advertisements