Persberichten

Persbericht: Goodman en Giesbers ontwikkelen samen nieuw Europees distributiecentrum voor Nabuurs, voor dienstverlening aan Kraft-Heinz, op Park15

Goodman en Giesbers ontwikkelen samen nieuw Europees distributiecentrum voor Nabuurs, voor dienstverlening aan Kraft-Heinz, op Park15

25 januari 2016 – Goodman Group, een wereldwijde eigenaar, ontwikkelaar en beheerder van industrieel vastgoed, werkt samen met GiesbersGroep, een bouw- en projectontwikkelingsbedrijf, aan de ontwikkeling van een nieuw Europees distributiecentrum (EDC) van 61.700 m² voor logistiek dienstverlener Nabuurs Supply Chain Solutions. De transactie is een van de grootste logistieke vastgoedprojecten die in de afgelopen 12 maanden in Nederland getekend zijn. De nieuwe faciliteit komt op het bedrijventerrein Park15 in de regio Arnhem-Nijmegen waar de bouw volgende maand zal starten. Nabuurs zal het gebouw van Goodman gaan huren zodra de werkzaamheden afgerond zijn. De oplevering staat gepland voor begin 2017. Giesbers realiseert de ontwikkeling van het EDC turnkey in opdracht van Goodman.

Nabuurs zal het nieuwe A-klasse distributiecentrum gaan gebruiken als "Shared Service Centre" voor meerdere klanten. Het grootste deel van het gebouw zal worden gebruikt voor dienstverlening aan Kraft-Heinz en SCA. Het duurzame EDC biedt 60.266 m² magazijnruimte, waarvan 3.000 m² temperatuurgecontroleerd is. Daarnaast is er 1.435 m² ruimte vrijgemaakt voor kantoren, ontmoetingsplekken en technische ruimtes. De nieuwe faciliteit is uitgerust met LED-verlichting en bewegingssensoren om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen.

"Met het nieuwe distributiecentrum van Goodman en Giesbers kunnen we ons bedrijf uitbreiden op een strategische locatie en een van onze belangrijkste klanten beter bedienen", aldus Ard Nabuurs, commercieel directeur van Nabuurs Supply Chain Solutions. "Bovendien maakt de technische oplossing van Goodman een verlaging van onze energiekosten en een optimalisatie van onze logistieke stromen en transport mogelijk. Dit resulteert in een verdere verbetering van onze operationele efficiëntie."

Tijdens de transactie zijn de partijen geadviseerd door Oost NV. Nabuurs werd geadviseerd door Den Outer Vastgoed en Park15 door CBRE.

Park15 – een strategische locatie

Park15 is een nieuw bedrijventerrein gelegen aan de snelweg A15 in de gemeente Overbetuwe, dichtbij de steden Arnhem en Nijmegen. De locatie bevindt zicht op ongeveer 10 km afstand van de Duitse grens, waarmee er toegang is tot het Duitse Ruhrgebied, en op 100 km afstand van de haven van Rotterdam.

De regio Arnhem-Nijmegen is een van de belangrijkste logistieke regio’s in Nederland, met multimodale transportmogelijkheden. Park15 is strategisch gesitueerd met een directe aansluiting op de snelweg A15 (oost-west) en de snelweg A50 (noord-zuid), en dichtbij de snelweg A73 (noord-zuid). De geplande verbinding tussen de A15 en de A12 zal ook zorgen voor een directe verbinding met de snelweg A12. De binnenvaartterminal Nijmegen (BCTN) op de plek waar de Waal en het Maas-Waalkanaal op elkaar aansluiten, bevindt zich op 10 minuten rijden van Park15. Daarnaast ligt Park15 dichtbij de spoorverbinding Betuweroute, waaraan op maar 5 minuten afstand een railterminal ontwikkeld wordt.

Park15 bestaat in totaal uit 85 hectare uitgeefbare grond, biedt kavels tot 17 hectare en wordt de volgende logistieke hotspot in Nederland.

Het park onderscheidt zich door architectuur van hoge kwaliteit in combinatie met duurzaamheid, waarbij het stedenbouwkundig ontwerp wordt geïntegreerd in het omliggende landschap. Het gebied rond het park is bijvoorbeeld uitgerust met een groene recreatie-bufferzone die kan worden gebruikt door werknemers én omwonenden.

– Einde –

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Goodman Giesbers
Christopher Flores Levi Boerman
Communications Manager CE Commercieel Directeur
+32 2 451 42 08 026 – 446 14 00
Christopher.Flores lboerman
www.goodman.com www.park15logistics.com

Beeldmateriaal kunt u hier downloaden: http://we.tl/LG5vXAbUp5

Over Goodman
Goodman is een geïntegreerde vastgoedgroep die industrieel en commercieel vastgoed in eigendom heeft, ontwikkelt en beheert in Europa, Het Verenigd Koninkrijk, Azië-Pacific, Noord Amerika en Brazilië. De Groep belegt in bedrijventerreinen, kantoorparken en opslag- en distributiecentra.

Goodman biedt ook een scala aan beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen inclusief hun belangrijkste Europese fonds: Goodman European Partnership (GEP, een recente rebranding van het Goodman European Logistics Fund). Het Partnership biedt haar belangrijke partners stabiele inkomsten uit investeringen in logistiek vastgoed door verstandig beheer van investeringen, kwalitatief hoogwaardig vastgoed en actief vastgoedbeheer.

Met een totaal beheerd vermogen van € 20,2 miljard en 411 gebouwen is Goodman de grootste beursgenoteerde commerciële vastgoedgroep aan de Australische Stock Exchange en een van de grootste beursgenoteerde specialistische fondsbeheerders wereldwijd. Toegewijde lokale teams met een sterk marktinzicht ontwikkelen vastgoed dat voldoet aan de individuele eisen van de klant en zorgen voor goede investeringsmogelijkheden.

Met meer dan 1.100 medewerkers in 16 landen en 32 kantoren, heeft Goodman het wereldwijde netwerk om te voldoen aan wensen van klanten die hun bedrijfsactiviteiten willen uitbreiden. In Europa heeft Goodman kantoren in Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.goodman.com/nl.

Over GiesbersGroep

GiesbersGroep bundelt zes ondernemingen actief in bouw en projectontwikkeling. Met vestigingen in Arnhem, Naarden, Rotterdam en Wijchen zijn we actief in een groot deel van Nederland. Onze bedrijven zijn zelfstandig en decentraal georganiseerd, maar vormen tegelijkertijd een hecht netwerk waarbinnen kennis en vaardigheden worden uitgewisseld. Opdrachtgevers zijn woonconsumenten, overheden, woningcorporaties, zorg- en onderwijsinstellingen, bedrijven en beleggers.

GiesbersGroep werkt aan bouw-, ontwikkelings-, renovatie- en onderhoudsopgaven in een aantal segmenten van de markt. Onze focus ligt op: vraag gestuurde woningbouw, design & construct opgaven van met name maatschappelijk vastgoed, logistiek en bedrijfsgebouwen als ook op de transformatie en verduurzaming van woning- en utiliteitsbouw.

Een sterke aandacht gaat uit naar het verduurzamen en optimaliseren van onze projecten en bedrijfsprocessen. Dit uit zich in maatregelen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig het gebruik van duurzame energie bevorderen. Voor en samen met onze klanten gaan wij op zoek naar de meest ideale balans tussen ambitieuze milieudoelstellingen en gebruikscomfort, realisatie- en onderhoudskosten en waardeontwikkeling. In alles wat we doen streven wij naar voortdurende verbetering.

Initiatief, ondernemerschap en innovatie zijn in onze ogen nodig om de opdrachten van onze klanten zo goed mogelijk te beantwoorden. In de krachtige groep van bedrijven is alle expertise in huis om het hele ontwikkel- en bouwproces te organiseren en te beheersen. Wij dagen onze medewerkers uit om zich te blijven ontwikkelen in hun kennis en vaardigheden. Omdat zij zelfstandig beslissingen nemen, ontstaat er een professionele en prettige samenwerking met alle bij de projecten betrokken partijen.

Wij zijn een betrokken, transparante partner voor onze opdrachtgevers en lossen op een innovatieve en ondernemende wijze complexe vraagstukken op.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.giesbersgroep.nl

Advertisements