Persberichten

Persbericht: MMD presenteert ‘s werelds eerste Quantum Dot Color-monitor

MMD presenteert ‘s werelds eerste Quantum Dot Color-monitor

· Nieuw E-Line-scherm van 27” biedt professionele kleurkwaliteit voor een consumentenprijs

· 25 procent minder stroomgebruik dan andere schermen met een breed kleurengamma

· Elegant design verfraait de kamer

Amsterdam, 15 maart 2016 – MMD, marktleider in technologie en merklicentiepartner voor Philips Monitors, introduceert de eerste monitor ter wereld met Quantum Dot Color-technologie. De 276E6ADSS, het nieuwe E-Line-scherm van 27”, biedt professionele kleurkwaliteit, met kleuren die levendiger, consistenter en echter zijn dan ooit, en met 100 procent ondersteuning voor NTSC en 99 procent van Adobe RGB. Allemaal voor een consumentvriendelijke prijs.

Quantum Dot Color maakt het verschil

Quantum Dot Color is een innovatieve nano-materiaaltechnologie die zeer accurate, verzadigde kleuren produceert. Sterker nog: de technologie biedt 30 procent meer kleur dan gebruikelijke sRGB LED’s. De technologie kost ook maar een fractie van de meeste kleurkritieke technologieën en gebruikt 25 procent minder energie. Dit is dus ook goed voor de energierekening.

Artem Khomenko, productmanager Philips Monitors Europa bij MMD, legt uit wat deze technologie zo anders maakt: "Bij een gebruikelijk LCD-scherm mengen de RGB-kleurkanalen zich met elkaar, wat nadelige gevolgen heeft voor de mate waarin het scherm een kleurengamma kan weergeven. Dit nieuwe LCD-scherm met Quantum Dot Color-technologie zorgt voor een veel scherper onderscheid tussen de kanalen en zorgt binnen het hele gamma voor consistente, levendige kleuren."

Het nieuwe 27 inch-scherm staat symbool voor de inspanningen van MMD om betere resoluties en een betere beeldkwaliteit aan te bieden aan álle gebruikers – het zijn immers niet alleen zakelijke gebruikers die profiteren van een kleurecht beeld. Het uitgebreide kleurenpalet is ook ideaal voor filmliefhebbers, amateurfotografen en designers die erop moeten kunnen vertrouwen dat kleuren consistent en levensecht worden weergegeven.

Power onder de kap

De nieuwste telg in de E-Line beschikt over IPS-ADS-technologie voor een helderder beeld, een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels en een extra brede kijkhoek van 178 graden. Philips Smart-technologie voorziet de kleuren van een beter contrast en een betere helderheid. SmartImage Lite verbetert op een dynamische manier het contrast, de kleurverzadiging en de scherpte en past zich zo aan op wat er op het scherm te zien is. SmartControl Lite is een snelle, eenvoudige manier om de schermparameters te af te stemmen. SmartContrast past automatisch de kleuren, het contrast en de achtergrondverlichting aan om de kijkervaring nog rijker en meeslepender te maken. En voor wie net even iets meer nodig heeft is er SmartResponse, dat supersnelle responstijden van 5 ms mogelijk maakt voor snelle applicaties, zoals games.

Een andere waardevolle functie voor thuisgebruikers is de MHL-aansluiting. Gebruikers kunnen heel eenvoudig mobiele apparaten aansluiten op het scherm via een optionele MHL-kabel en vervolgens genieten van mobiele media op een veel groter scherm met Full HD-resolutie, uitstekend geluid via de geïntegreerde speakers – en uiteraard de kleurechtheid van Quantum Dot Color-technologie.

Elegantie voor thuis

In een huis moet een scherm er ook goed uitzien als het uit staat. De nieuwe 276E6ADSS heeft een glossy witte afwerking en een zilveren standaard. Daarnaast heeft het scherm in plaats van uitstekende knoppen een aanraakbediening. Zo blijven de toch al strakke en slanke lijnen overal mooi, netjes en doordacht.

Het nieuwe Philips 276E6ADSS-scherm is vanaf maart 2016 verkrijgbaar bij ((major electronics stores)) voor een adviesprijs van € 329,-.

Voor meer informatie over Philips-monitoren www.philips.com/monitors.

Technische specificaties:

Specificatie Philips 276E6ADSS-scherm
LCD-beeldschermtype AH-IPS-LCD
Type achtergrondverlichting W-LED
Schermgrootte 27 inch / 68,6 cm
Effectief weergavegebied 597,89 (H) x 336,31 (V)
Optimale resolutie 1920 x 1080 @ 60 Hz
Kijkhoek 178° (H) / 178° (V), @ C/R > 10
Helderheid 300 cd/m²
Kleurengamma Adobe RGB
Schermkleuren 16,7 miljoen
MHL 1920 x 1080 @ 60 Hz
Gebruiksgemak · Aan/uit-knop, menu, 4:3 / breedbeeld, invoer, SmartImage lite

· Kensington-beveiliging
Plug & Play-compatibiliteit: DDC/CI, Mac OS X, sRGB, Windows 7, Windows 8, Windows 10

Aansluitingen · Signaalinvoer: VGA (analoog), DVI-D (digitaal, HDCP), MHL-HDMI (digitaal, HDCP)

· Gesynchroniseerde invoer: afzonderlijke synchronisatie, synchronisatie op groen

· Audio (in/uit): HDMI-audiouitgang

Duurzaamheid · Milieu en energie: EnergyStar 6.0, EPEAT Silver, RoHS, loodvrij, kwikvrij

· Recyclebaar verpakkingsmateriaal: 100%

Naleving en standaarden · Officiële goedkeuringen: CSC, CEL, WEEE, CE Mark, cETLus, FCC Class B, SEMKO, TCO certified, TÜV Ergo, TÜV/GS
Behuizing · Kleur: wit met zilveren standaard

· Afwerking: glossy

Over MMD

MMD is een volledige dochteronderneming van TPV en is in 2009 opgericht via een merklicentieovereenkomst met Philips. MMD brengt wereldwijd exclusief Philips LCD-schermen op de markt. Door de Philips’ merkbelofte te combineren met TPV’s productie-expertise op het gebied van schermen, is MMD door zijn snelle en gerichte benadering in staat innovatieve producten op de markt te brengen. MMD opereert internationaal, met het hoofdkantoor in Amsterdam en een tweede kantoor in Praag voor de Oost-Europese markt. MMD werkt via zijn netwerk van plaatselijke verkoopagenten samen met alle belangrijke Europese IT-distributeurs en -resellers. De ontwerp- en productiecentra van de onderneming zijn gevestigd in Taiwan. www.mmd-p.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Sophia Heemskerk
Text100 Global Communications

T: +31 (0)20 530 4333

E: sophia.heemskerk

Chantal Blits
T: +31 20 5046945
E: Chantal.Blits

Advertisements