Persberichten

Persbericht: Het eerste 5K-scherm van Philips: UltraClear-resolutie en professionele kleuren

Noot aan de redactie: hoge resolutie foto’s kunt u downloaden via de volgende link: – http://bit.ly/1RoU3Z0

Het eerste 5K-scherm van Philips: UltraClear-resolutie en professionele kleuren

· Ultraprecieze details en helderheid met vier keer de Quad HD-resolutie

· PerfectKolor zorgt altijd voor nauwkeurige weergave van RGB en sRGB

Amsterdam, 29 maart, 2016 – MMD, marktleider in technologie en merklicentiepartner voor Philips Monitors, introduceert een nieuw scherm met een UltraClear-resolutie van 5K, het eerste 5K-scherm in het portfolio. Met 14,7 miljoen pixels (5.120 x 2.880) heeft de Philips 275P4VYKEB vier keer zoveel pixels in huis als Quad HD, en ruim 50 procent meer dan Ultra HD. Het resultaat: ultraverfijnde helderheid en scherpte, waar zelfs doorgewinterde grafische professionals van onder de indruk zullen zijn. Het nieuwe 27 inch-scherm is voorzien van PerfectKolor Technology, produceert een miljard kleuren en geeft vanuit de fabriek 99% van het AdobeRGB- en 100% van het sRGB-kleurenspectrum weer.

Ultrascherp, ultraduidelijk, ultraprofessioneel: de helderheid van 5K

De nieuwste 5K-resolutie heeft 1.000 horizontale en 700 verticale pixels meer dan een 4K-monitor. Dat betekent voor drukke gebruikers extra ruimte om nog productiever en effectiever te werken; er is bijvoorbeeld ruimte voor een extra CAD-toolvenster, voor bijvoorbeeld het vergelijken van fotoseries of professionele graphics of gewoon voor het openhouden van een e-mailvenster. Dit maakt een tweede scherm voor veel taken overbodig, wat ook weer helpt om efficiënter te werken, omdat gebruikers hun ogen op één scherm kunnen houden. Dankzij de geavanceerde PLS-technologie heeft het scherm ook extra brede kijkhoeken van 178 graden, wat zorgt voor haarscherp beeld vanuit nagenoeg iedere hoek.

Albert Ulfman, productmanager Philips Monitors Europa bij MMD: "Dankzij de 5K-resolutie kunnen professionele gebruikers genieten van een superieur beeld dat betrouwbaar is voor de lange termijn. Bovendien kan het scherm iedere uitdaging op het gebied van grafische en ontwikkelapplicaties aan. 5K Ultra HD laat elk minimale detail zien, scherp en duidelijk."

PerfectKolor voor exacte resultaten

Professionals die kiezen voor een scherm met een haarfijne resolutie zijn waarschijnlijk net zo veeleisend als het gaat om de kleurechtheid. Dankzij PerfectKolor kunnen gebruikers van het nieuwe 5K-scherm er zeker van zijn dat de kleurechtheid 100 procent is. De kleuren zijn niet alleen accuraat, maar ook zacht en weelderig. Dankzij de ondersteuning voor 10 bits-kleuren biedt het nieuwe scherm een enorm rijke kleurdiepte en kan het meer dan een miljard verschillende kleuren weergeven – meer dan het oog ooit zou kunnen onderscheiden. Dankzij de interne 12 bits-verwerking worden kleuren zacht en natuurlijk weergegeven, zonder gradaties of hinderlijke streepvorming.

Ontworpen voor de manier waarop professionals werken

Het scherm biedt niet alleen prachtige, accurate kleuren en een 5K-resolutie, maar is ook uitgerust met een groot aantal functies die aansluiten bij de manier waarop professionele gebruikers werken. Professionals maken vaak gebruik van een webcam en een microfoon voor het samenwerken en delen van werk met collega’s en klanten. De ingebouwde speakers zorgen voor een levensechte geluidsreproductie. De Flicker-Free Technology helpt om de ogen fris te houden, zelfs na urenlang werken met kleine details. De SmartErgoBase kan worden gekanteld, gedraaid en in hoogte worden versteld voor een maximaal kijkcomfort. Ook zorgt deze standaard ervoor dat kabels netjes worden weggewerkt, wat meer ruimte vrijmaakt op het bureaublad.

Voor efficiënte verbindingen met databronnen – cruciaal voor data-intensieve grafische applicaties die in professionele omgevingen veel voorkomen – ondersteunt het nieuwe scherm ook USB 3.0, met een overdrachtssnelheid van 5 gigabit per seconde. Dit is 10 keer de snelheid van USB 2.0. Ook is het via USB 3.0 mogelijk om tegelijk met de supersnelle dataoverdracht het apparaat in hoog tempo op te laden.

Het nieuwe Philips 275P4VYKEB-scherm, met een adviesprijs van € 1599, – is begin april verkrijgbaar.

Zie voor meer informatie over Philips-monitoren www.philips.com/monitors.

Technische specificaties:

Specificatie Philips 275P4VYKEB-scherm
LCD-beeldschermtype PLS-LCD (Glare)
Type achtergrondverlichting W-LED
Schermgrootte 27 inch / 68,6 cm
Beeldverhouding 16:9
Effectief weergavegebied 596,74 (H) x 335,66 (V)
Optimale resolutie 5120 x 2880 @ 60Hz (met dubbele DP-kabel), 3840 x 2160 @ 60 Hz (met één DP-kabel)
Kijkhoek 178° (H) / 178° (V), @ C/R > 10
Helderheid 300 cd/m²
Schermkleuren 1,07G (ware kleuren, 10 bit)
Kleurengamma 100% sRGB
Gebruiksgemak · Ingebouwde luidsprekers: 2 x 2 W

· Ingebouwde webcam: 2,0 megapixel met
microfoon en LED-indicator

· Kensington-slot, VESA-standaard
(100×100 mm)

· Plug & Play-compatibiliteit: DDC/CI, Mac OS X, sRGB

Aansluitingen · Signaalinvoer: DisplayPort x 2

· USB 3.0 x 3 (1 voor snel opladen)

· Gesynchroniseerde invoer: afzonderlijke synchronisatie, synchronisatie op groen

· Audio (in/uit): koptelefoon-uitgang

Standaard · Hoogteverstelling: 150 mm

· Scharnering: 90 graden

· Draaivoet: -65/+65 graden

· Kanteling: -5/20 graden

Duurzaamheid · Milieu en energie: EnergyStar 6.0, EPEAT Gold, TCO edge, RoHS

· Recyclebaar verpakkingsmateriaal: 100%

· Hergebruikt plastic na consumptie: 65%

· Specifieke materialen: PVC-/BFR-vrije behuizing, kwikvrij, loodvrij

Naleving en standaarden Officiële goedkeuringen: BSMI, CE Mark, FCC Class B, CU-EAC, SEMKO, TCO certified, cETLus, TÜV Ergo, TÜV/GS, WEEE
Behuizing · Rand voorzijde: zwart/zilver

· Achterkap: zwart

· Voet: zwart

· Afwerking: textuur

Over MMD

MMD is een volledige dochteronderneming van TPV en is in 2009 opgericht via een merklicentieovereenkomst met Philips. MMD brengt wereldwijd exclusief Philips LCD-schermen op de markt. Door de Philips’ merkbelofte te combineren met TPV’s productie-expertise op het gebied van schermen, is MMD door zijn snelle en gerichte benadering in staat innovatieve producten op de markt te brengen. MMD opereert internationaal, met het hoofdkantoor in Amsterdam en een tweede kantoor in Praag voor de Oost-Europese markt. MMD werkt via zijn netwerk van plaatselijke verkoopagenten samen met alle belangrijke Europese IT-distributeurs en -resellers. De ontwerp- en productiecentra van de onderneming zijn gevestigd in Taiwan. www.mmd-p.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Sophia Heemskerk
Text100 Global Communications

T: +31 (0)20 530 4333

E: sophia.heemskerk

Seden Ayyıldız

T: +31 20 5046952

E: Seden.Ayyildiz

Advertisements