Persberichten

Persbericht: Solarcentury introduceert nieuw design zonnepaneel om de Nederlandse zonne-energie markt open te breken

Solarcentury introduceert nieuw design zonnepaneel om de Nederlandse zonne-energie markt open te breken

Nieuw zonnepanelensysteem Sunstation speelt in op de vraag van huiseigenaren naar mooie panelen

· Vijf op de tien Nederlandse huiseigenaren vindt zonnepanelen lelijk

· Bijna de helft van alle huiseigenaren (45%) zou eerder zonnepanelen aanschaffen als ze in het dak zouden zijn geïntegreerd en minder zouden opvallen

· Nederlandse huiseigenaren kiezen vooral voor zonne-energie vanwege de financiëlevoordelen en de milieuaspecten

· Het mooie design van Sunstation wordt onderschreven door de bekende Nederlandse designer Piet Hein Eek, die het zonnepaneel ook heeft geïnstalleerd op het dak van zijn huis in Eindhoven

Amsterdam, 1 april 2016 – Nederlandse huiseigenaren investeren eerder in zonne-energie als de panelen er mooi uitzien. Dit is de belangrijkste uitkomst uit een recent onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Solarcentury. Bijna de helft van alle huiseigenaren zou eerder zonnepanelen aanschaffen als deze geïntegreerd zouden zijn in het dak, in plaats van er bovenop te liggen, en minder zouden opvallen.

Het design van de huidige zonnepanelen is nog steeds één van de belangrijkste redenen dat Nederlanders niet op grote schaal gebruikmaken van zonne-energie. Meer dan de helft van de respondenten in het onderzoek vindt dat reguliere zonnepanelen lelijk zijn. Slechts twaalf procent van de deelnemers gelooft dat zonnepanelen er strak en stijlvol uitzien.

Solarcentury, een van ‘s werelds meest toonaangevende zonne-energiebedrijven, heeft veel aandacht besteed aan het design van Sunstation, een zonnepanelensysteem voor de huizenmarkt. Dit nieuwe zonnepaneel speelt specifiek in op de vraag van consumenten naar stijlvolle zonnepanelen, omdat de zwarte panelen naadloos aansluiten met het dak. Hierdoor zijn de zonnepanelen bijna onzichtbaar en behoudt het huis van buiten hetzelfde karakter.

De alom gerespecteerde Nederlandse designer Piet Hein Eek: “Een huis kopen is een van de grootste investeringen die je kunt doen, dus het is begrijpelijk dat mensen niet investeren in iets dat het uiterlijk van hun huis zou kunnen veranderen. Eerder dacht ik al aan het plaatsen van zonnepanelen op mijn dak, maar ik vond de panelen die op het dak moeten liggen niet aantrekkelijk. Bovendien zouden ze het karakter van mijn huis te veel hebben veranderd. Toen ik echter de zwarte panelen van Sunstation zag die in het dak zijn geïntegreerd, had ik er vertrouwen in dat het systeem het uiterlijk van mijn huis niet zou veranderen en perfect bij mijn dak zou passen. Ik ben erg blij met het resultaat en de panelen genereren schone zonne-energie voor de komende 25 jaar. Dit zorgt er voor dat mijn energierekening laag blijft en de ecologische voetafdruk van mijn huis kleiner wordt.”

Meer dan de helft van alle respondenten die deelnamen aan het onderzoek zien af van zonne-energie door de kosten die het met zich meebrengt. Toch hoeven consumenten niet per se de hoofdprijs te betalen voor stijlvolle zonnepanelen. Sunstation is het eerste zonnepaneel dat geïntegreerd is in het dak terwijl het evenveel kost als traditionele zonnepanelen. Het lijkt erop dat huiseigenaren inmiddels inzien dat zonne-energie hen geld kan besparen; acht van de tien respondenten gelooft dat het installeren van zonnepanelen besparingen op de energierekening oplevert.

Dennis de Jong, directeur van Solarcentury Benelux, zegt: “We weten dat design belangrijk is voor Nederlandse huiseigenaren, dus we hebben hard gewerkt om het mooist mogelijke zonnepaneel te ontwikkelen, voor dezelfde prijs als een regulier op het dak liggend zonnepaneel. De interesse in het zelf opwekken van elektriciteit neemt toe en daar de wereld een stap terug doet van fossiele energie, geloven wij dat het marktpotentieel voor Sunstation groot is.”

Het mooie design van Sunstation wordt onderschreven door de award die het zonnepaneel onlangs heeft gewonnen bij de iF DESIGN AWARD 2016. Hier kreeg het product erkenning van een internationaal hoog aangeschreven jury. Sunstation had tijdens de verkiezing veel competitie: de jury beoordeelde meer dan 5000 inzendingen uit 53 landen om de winnaars te kiezen. Sunstation is het enige product op het gebied van zonne-energie in de iF DESIGN AWARD 2016 die het ‘excellent design’-label kreeg. Deze award zet Sunstation naast grote vorige winnaars, zoals Apple, Sony, LG en Bosch.

EINDE

Noot aan de redactie:

Het onderzoek is in opdracht van Solarcentury uitgevoerd door Multiscope onder 503 huiseigenaren in februari 2016.

Foto’s kunt u hier downloaden: https://we.tl/k4BQif5G7z

Bekijk de video via de volgende link: http://bit.ly/2363aSq

Link naar persbericht op Solarcentury.com: http://bit.ly/1M5quLY

Over Solarcentury

Solarcentury is wereldwijd één van de meest gerespecteerde organisaties in de zonne-energie branche. Het bedrijf is opgericht in 1998 en zit dus al in de markt sinds de vroege dagen van de zonne-energie industrie. Zij waren daarbij onderdeel van de evolutie die PV-panelen de aantrekkelijke investering maakt die het vandaag de dag is. We hebben zonne-energie op meer locaties dan elke andere organisatie in de industrie en hebben meerdere awards gewonnen voor productinnovatie.

We werken direct samen met onze klanten voor het ontwerp en het installeren van commerciële-, industriële- en nutszonne-energie. We leveren onze producten en diensten ook aan installateurs en distributeurs. Al onze klanten profiteren van onze ervaring in termen van bouwkundige kwaliteit, superieur rendement en de breedte van onze inzet.

Wij zijn sterk van mening dat wij van waarde zijn bij het verbeteren van de wereld en doneren elk jaar 5% van onze winst aan het goede doel dat wij zelf hebben opgericht: SolarAid. Dit goede doel richt zich op het vernietigen van kerosinelampen uit Afrika voor 2020.

Onze business is globaal en groeit, met kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Kenia, Ghana, Zuid-Afrika, Chili, Panama en Mexico.

Over Sunstation

Sunstation komt met een fikse productgarantie van 10 jaar en een stroomgarantie van 25 jaar. Het zonnepaneel is ontworpen door experts op het gebied van bouwkunde, installatietechniek en architectuur. Bekijk de website www.gosunstation.com voor meer informatie. Op de website is het ook mogelijk om te berekenen hoeveel je bespaart door Sunstation te installeren.

Neem voor meer informatie contact op met:

Text100 Global Communications
Sophia Heemskerk
T. 020 530 4333
E. sophia.heemskerk

Advertisements