Persberichten

Josien van Breda directeur FNV Zelfstandigen

Josien van Breda directeur FNV Zelfstandigen

Utrecht – 11 april 2016 – Josien van Breda volgt per 1 mei interim-directeur Henk Wesselo op als boegbeeld van FNV Zelfstandigen. Van Breda heeft als beleidsadviseur van FNV Zelfstandigen in de afgelopen periode al een herkenbare plaats in de belangenbehartiging van zelfstandigen verworven. Voorzitter Hannie Stuurman zegt over de benoeming: "Met de benoeming van Josien tot directeur borgen we de continuïteit; we zijn dan ook blij dat zij haar ervaring en deskundigheid wil inzetten om als boegbeeld van onze vereniging leiding te geven aan de belangenbehartiging van onze leden in de belangrijke periode die voor ons ligt."

Josien van Breda: ” Ik kijk ernaar uit om mij ook vanuit mijn nieuwe rol in te blijven zetten voor zelfstandigen. Naast actuele thema’s zoals de afschaffing van de VAR, arbeidsongeschiktheid en pensioen wil ik zeker ook prioriteit leggen bij ‘Goed Opdrachtgeverschap’ en hogere tarieven. Het geeft mij veel energie om dit sámen met onze actieve ondernemende leden te mogen doen!”

Henk Wesselo heeft de afgelopen twee jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de belangenbehartiging van zzp’ers, zowel aan de totstandkoming van het ZZP Pensioen, als aan de ontwikkeling van de vereniging. Hij was tevens plaatsvervangend SER-lid waar hij de stem van de zelfstandigen vertegenwoordigde. Per 1 mei zal Josien ook deze rol van Henk overnemen.

Josien van Breda (1977) is na haar Rechtenstudie aan de Rijksuniversiteit Groningen werkzaam geweest als arbeidsjurist. Bij FNV Zelfstandigen is Van Breda in 2008 begonnen als procesjurist. Vanaf 2010 was zij in de rol van adviseur beleid verantwoordelijk voor de collectieve belangenbehartiging en de standpunten van de vereniging. Josien van Breda woont in Zeist met echtgenoot en drie kinderen.

Over FNV Zelfstandigen
FNV Zelfstandigen is een autonome vereniging van louter zzp’ers. Onze leden zijn actief in uiteenlopende sectoren: van zakelijk dienstverlening tot zorg en van onderwijs tot klassieke ambachten. Door de aansluiting bij de FNV hebben wij een krachtige positie in de polder. FNV Zelfstandigen werkt constructief samen met andere zzp-organisaties om de positie van zelfstandig ondernemers te versterken. Naast collectieve belangenbehartiging biedt FNV Zelfstandigen gespecialiseerd juridisch advies, ondersteunen wij professionals in hun ondernemerschap en bieden we als inkoopcollectief significant ledenvoordeel.

Website: www.fnvzpp.nlTwitter @FNVZZP – Facebook: Facebook.com/fnvzelfstandigen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
FNV Zelfstandigen

Elise Berk
Adviseur Marketing & Communicatie
T. 088 – 09 97 010

M. 06 – 86 87 38 18
E. eberk
Volg op Twitter: twitter.com/FNVZZP

Advertisements