Persberichten

Persbericht: 4K UHD op supergroot formaat: het nieuwe 43 inch-scherm van Philips met 4K UHD-resolutie en 4K MultiView

Noot aan de redactie: hoge kwaliteit beeldmateriaal is te vinden via de volgende link: http://bit.ly/1TaV3Nf

4K UHD op supergroot formaat: het nieuwe 43 inch-scherm van Philips met 4K UHD-resolutie en 4K MultiView

Grootste 4K UHD-scherm van Philips tot nu toe

UltraClear 4K UHD-resolutie voor nog meer precisie en detail

MultiView 4K voor vier beeldbronnen op één scherm

Amsterdam, 26 April 2016: MMD, marktleider in technologie en merklicentiepartner voor Philips Monitors, kondigt een nieuwe uitbreiding aan van de 4K Ultra HD-productlijn van Philips. Met 43 inch is dit scherm het grootste in de serie tot nu toe. Het biedt dezelfde prachtige 4K UHD-kijkervaring, dezelfde details en dezelfde precisie als de kleinere varianten. Dit extra grote scherm geeft professionals meer werkruimte dan ooit tevoren. Dankzij de MultiView 4K-ondersteuning is het ook mogelijk om beelden te laten zien van vier verschillende bronnen tegelijk, zonder dat dat ten koste gaat van het ruimtelijke gevoel dat een scherm van dit formaat geeft.

Vier keer zoveel duidelijkheid en extra productiviteit

Het nieuwe scherm van Philips (BDM4350UC) is uitgerust met krachtige panelen die zorgen voor een UltraClear, 4K UHD-beeld. De resolutie van 3840 x 2160 pixels is vier keer hoger dan die van Full HD, waardoor het beeld dus vier keer zo scherp is. De monitor brengt beelden tot leven, ongeacht waarvoor het wordt gebruikt. Zo kunnen CAD-ingenieurs inzoomen op de kleinste details van ingewikkelde ontwerpen. Bij geoverkenningen worden de wetenschappelijke beelden duidelijker dan ooit gepresenteerd. Financiële experts die data moeten verwerken in grote, complexe spreadsheets kunnen alles in het oog houden zonder miniatuurcellen te moeten ontcijferen en ook creatieve professionals zullen de ultrakleine details en de royale schermruimte waarderen.

Ruimte om groots te werken: een bureaublad van 43 inch

"De nieuwste toevoeging aan de 4K-serie laat zien dat Philips en MMD continu blijven werken aan een betere kijkervaring. Met dit 43 inch-scherm op het bureau hebben gebruikers meer ruimte om te genieten van de 4K UHD-kijkervaring", aldus Albert Ulfman, productmanager Philips-monitoren Europa bij MMD.

Waar mensen ook werken, of dat nu alleen is of met een groep collega’s rond een vergadertafel, iedereen kan goed zien wat er op het scherm gebeurt. De geavanceerde paneeltechnologie zorgt ervoor dat de details en de kleuren er vanuit elke hoek goed uit blijven zien, zelfs voor wie vrijwel naast het scherm staat. De extra smalle rand zorgt voor een nog breder perspectief. Hierdoor kunnen zonder problemen twee 43 inch-schermen naast elkaar worden gezet. Het resultaat: een enorm breed panorama, zonder een rand die aandacht afleidt van wat er op het scherm gebeurt.

MultiView-technologie voor 4K

Met 43 inch aan 4K UHD-schermruimte is er genoeg plaats om te werken in meerdere vensters en aan meerdere toepassingen naast elkaar. Voor situaties waarin er op één moment informatie moet worden gehaald uit meerdere bronnen is MultiView ideaal. Met deze technologie kunnen gebruikers tot vier bronnen tegelijk streamen en vier Full HD-vensters tegelijk weergeven op één scherm. De Picture-by-Picture-functie (PbP) zorgt ervoor dat in regelkamers alle belangrijke data tegelijkertijd zichtbaar zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het monitoren van het verkeer en het weer, het aansturen van luchtverkeer of het beveiligen van faciliteiten. Hierbij kunnen vier camerastreams vanuit verschillende bronnen worden weergegeven op één scherm. Wie op kantoor in een team werkt, kan beelden bekijken van vier laptops tegelijk. Dit maakt teambesprekingen eenvoudiger en productiever, omdat deze kunnen gaan over meerdere beeldbronnen die allemaal tegelijk zichtbaar zijn. Anderen combineren hun werk misschien liever met ontspanning; de Picture-in-Picture modus (PiP) kan beelden van twee apparaten tegelijk weergeven, zodat gebruikers bijvoorbeeld tijdens het werken op de pc ook het voetbal via de decoder in de gaten kunnen houden.

Supersize-aansluitingen

Het nieuwe 4K Ultra HD-scherm heeft een groot aantal aansluitopties, zoals HDMI, DisplayPort en MHL voor het streamen vanaf mobiele apparaten (die tegelijkertijd ook worden opgeladen). Het scherm is ontworpen voor volledige keuzevrijheid, zowel bij het werken als in de vrije tijd. Dankzij het supersnelle USB 3.0 (waarvan de overdrachtssnelheid met 5.0 Gbit/s ongeveer tien keer zo hoog is als bij USB 2.0) kunnen gebruikers hun media op het 43 inch-scherm met 60 Hz bekijken in alle scherpte die 4K Ultra HD te bieden heeft.

Het nieuwe Philips BDM4350UC-scherm van 43 inch is vanaf begin mei verkrijgbaar in de elektronicawinkels voor een adviesprijs van €699,-.

Zie voor meer informatie over Philips-monitoren www.philips.com/monitors.

Technische specificaties – Philips BDM4350UC-scherm van 43 inch

LCD-beeldschermtype IPS-LCD
Type achtergrondverlichting W-LED-systeem
Schermgrootte 42,51 inch / 108 cm
Optimale resolutie 3840 x 2160 @ 60 Hz
Kijkhoek 178º (H) / 178° (V), @ C/R > 20
Helderheid 300 cd/m²
Uniformiteit helderheid 96% ~ 105%
Schermkleuren Ondersteuning voor 1,07 miljard kleuren (10 bits)
MultiView PiP (twee apparaten), PBP (vier apparaten)
Aansluitingen · USB: USB 3.0 x 4 (1 voor snel opladen)

· Signaalinvoer: VGA (analoog), DisplayPort x 2, HDMI (2.0), MHL x 2

· Gesynchroniseerde invoer: afzonderlijke synchronisatie, synchronisatie op groen

· Audio (in/uit): PC audio-ingang, koptelefoon-uitgang

Duurzaamheid · Milieu en energie: EnergyStar 6.0, EPEAT Silver, RoHS

· Recyclebaar verpakkingsmateriaal: 100%

· Specifieke materialen: PVC-/BFR-vrije behuizing, kwikvrij, loodvrij

Naleving en standaarden Officiële goedkeuringen: CECP, WEEE, KCC, PSE, VCCI, J-MOSS, EPA, BSMI, SEMKO, RCM, CE Mark, FCC Class B, EAC, cETLus, TÜV/ISO9241-307, PSB, E-standby, SASO, CB, China RoHS, UKRAINIAN, Kuwait, KUCAS, ICES-003

Over MMD

MMD is een volledige dochteronderneming van TPV en is in 2009 opgericht via een merklicentieovereenkomst met Philips. MMD brengt wereldwijd exclusief Philips LCD-schermen op de markt. Door de Philips’ merkbelofte te combineren met TPV’s productie-expertise op het gebied van schermen, is MMD door zijn snelle en gerichte benadering in staat innovatieve producten op de markt te brengen. MMD opereert internationaal, met het hoofdkantoor in Amsterdam en een tweede kantoor in Praag voor de Oost-Europese markt. MMD werkt via zijn netwerk van plaatselijke verkoopagenten samen met alle belangrijke Europese IT-distributeurs en -resellers. De ontwerp- en productiecentra van de onderneming zijn gevestigd in Taiwan. www.mmd-p.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marcel van der Geld

Text100 Global Communications

T: +31 (0)20 530 4346

E: marcel.vandergeld

Seden Ayyıldız
T: +31 20 5046952
E: Seden.Ayyildiz

Advertisements