Persberichten

Persbericht: Canary introduceert home security systeem in de Benelux

Canary introduceert home security systeem in de Benelux

Een compleet home security systeem en een totaaloplossing die consumenten beschermt en verbindt

Amsterdam, 3 mei 2016Canary kondigt vandaag aan dat het zijn activiteiten zal uitbreiden naar Nederland, België en Luxemburg. Het bedrijf is van plan om dit jaar zijn bekroonde flagship-product te gaan uitrollen in Europa. Canary is nu al verkrijgbaar bij meer dan 8.000 retailers in tien landen.

Canary is een home security apparaat en een totaaloplossing die consumenten beschermt en verbindt. Met Canary kun je in een paar tellen een volledig werkend beveiligingssysteem opzetten. Het apparaat is uitgerust met HD-video, nachtzicht en HomeHealth Technology, waarmee je de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit in de omgeving kunt meten. Met de Canary-app is het mogelijk het apparaat automatisch aan en uit te zetten of de camera en de microfoon uit te schakelen via de privacy modus. Bij noodgevallen kun je een alarm van 90 decibel laten afgaan en met één druk op de knop contact opnemen met de autoriteiten. Dankzij de tijdlijn kun je videogeschiedenis bekijken of eenvoudig content delen. Het ontwerp van Canary valt niet op, past bij de omgeving en is winnaar van de Red Dot-, iF- en Inc.-awards.

"Binnen een paar maanden na de lancering van ons product hadden we gebruikers in meer dan 140 landen. Hierdoor wisten we vanaf dag één dat er net zoveel interesse in het buitenland was als in ons eigen land en misschien zelfs wel meer," aldus Adam Sager, CEO en medeoprichter van Canary. "Onze lancering in de VS was één van de meest succesvolle ooit voor een startup in consumentenelektronica, maar dit is nog maar het begin. Bescherming van je huis en je gezin is een wereldwijde behoefte die vraagt om een wereldwijde oplossing. Ons doel is altijd geweest om een product te ontwikkelen dat op grote schaal kan worden gebruikt door gebruikers over de hele wereld."

Canary is zo ontwikkeld dat het patronen in huis leert herkennen, zodat er intelligente meldingen binnenkomen als er écht iets gebeurt. Het bedrijf verwerkt per dag twee keer zoveel videomateriaal als YouTube en de gemiddelde gebruiker controleert drie à vier keer per dag zijn huis via de app.

Canary is in de Benelux verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 219,- inclusief BTW en is vanaf vandaag verkrijgbaar bij Bol.com, Capi, Coolblue, de Apple-store en de Canary-website.

Technische specificaties

· Lengte 152,4 mm, gewicht 396 gram

· HD-video met een groothoeklens van 147 graden en automatisch nachtzicht

· Audio van hoge kwaliteit

· Sensoren voor temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit

· Alarm van 90 decibel

· Automatisch aan- en uitzetten, privacymodus

· In een paar tellen ingesteld

Bezoek voor meer informatie de website van Canary via canary.is.

Download beeldmateriaal: https://we.tl/5N5sOYdqv5

Bekijk de specsheet: https://we.tl/Xin51SiCyf

Over Canary

Canary is een bedrijf uit New York City dat de toekomst van beveiliging vormgeeft. Canary combineert innovatieve hardware, elegante software en diensten met een echte meerwaarde om te kunnen inspelen op wereldwijde behoeften. Het eerste product van Canary is een totaaloplossing voor beveiliging, verwerkt in één apparaat. Een moderne aanpak van beveiliging waarmee mensen en plekken beschermt worden die er voor jou het meest toe doen. Kijk voor meer informatie op canary.is.

###

Voor meer informatie of het aanvragen van een reviewexemplaar kunt u contact opnemen met:

Sophia Heemskerk

Text100 Global Communications

E: sophia.heemskerk

T: 020 530 4333

Advertisements