Persberichten

Persbericht: Consortium onder leiding van Allego geeft startschot voor snellaadnetwerk tussen Brussel, Berlijn en Bratislava

In deze publicatie wordt slechts de mening van de auteur weergegeven. De Europese Unie is niet aansprakelijk voor het gebruik dat eventueel wordt gemaakt van de informatie in deze publicatie.

Noot aan de redactie: een foto van een snellader kunt u vinden in de bijlage

Consortium onder leiding van Allego geeft startschot voor snellaadnetwerk tussen Brussel, Berlijn en Bratislava

Snellaadproject fast-E start met plaatsen van 308 snelladers

Berlijn/Brussel, 20 mei 2016 – Allego, de aanbieder van het grootste Europese snellaadnetwerk, heeft vandaag, als leider van het consortium fast-E, het officiële startschot gegeven voor een snellaadinfrastructuur tussen Brussel, Berlijn en Bratislava. Fast-E is een initiatief voor de uitbreiding van een basisinfrastructuur voor elektrisch vervoer langs Trans Europese Netwerken vastgesteld door de Europese Commissie. Fast-E is het grootste EU ondersteunde infrastructuurproject voor elektrische voertuigen. Het project heeft een totale investeringsomvang van rond de 18 miljoen euro en ontvangt een subsidie in het kader van Connecting European Facilities.

Met behulp van het mede door de EU gefinancierde initiatief worden er in België, Duitsland, Tsjechië en Slowakije 308 snelladers geplaatst. Deze snelladers beschikken over het Combined Charging System (CCS), CHAdeMO en een Type2-Mennekes, waarmee elektrische voertuigen binnen 30 minuten tot 80% worden opgeladen met een laadvermogen van 43 tot 50kW. Bovendien zorgt fast-E ervoor dat ieder elektrisch voertuig op het netwerk terecht kan.

In Duitsland worden er voor het einde van dit jaar 241 zogenoemde triple-chargers geplaatst. In België zullen dit er 37 zijn die op locaties van Total worden geplaatst. Dit resulteert in een grote stap naar een dekkend netwerk langs de Europese hoofdsnelwegen

“Een dekkend snellaadnetwerk is een belangrijke voorwaarde om e-mobility daadwerkelijk te laten functioneren. Alleen al in België zal er in de komende vijf jaar behoefte zijn aan honderden snelladers. Fast-E zal als pilot voor een basisnetwerk van snelladers zorgen zodat de stap richting grotere volumes gemaakt kan worden”, zegt Désirée Oen, adviseur van de Europese Commissie bij de kick-off in Ruisbroek.

“Helaas bestaat er in Duitsland nog lang geen situatie, waarin de bestuurders van een elektrisch voertuig in het hele land zonder problemen alle laadpalen kunnen gebruiken. Fast-E zal er niet alleen voor zorgen dat we langs de hoofdwegen in de vier deelstaten op een afstand van maximaal 80 kilometer multi-standaard-snelladers vinden, maar het consortium heeft ook het doel om de technische randvoorwaarden voor probleemloos laden te scheppen, zodat er geen grenzen meer zijn aan het gebruik van de laadpalen. Alleen zo kunnen we de klanten overtuigen van de voordelen van elektrische mobiliteit,“ zegt dr. Marcus Groll, Business Manager Germany van Allego.

Over fast-E

Onder leiding van de chargepoint operator Allego verenigt het project fast-E in totaal 9 ondernemingen uit de industrie, waaronder Allego, BMW AG, DB Energie GmbH, enviaM, HySolutions, NISSAN CENTER EUROPE, RENAULT SAS, RWE, VOLKSWAGEN AG. Het project zal vermoedelijk in december 2017 met de afsluiting van de begeleidende studies worden beëindigd, de laadinfrastructuur wordt daarna in de commerciële exploitatie zonder beperkingen verder uitgevoerd.

Over Allego

Allego realiseert, beheert en ontwikkelt laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer, inclusief bijbehorende services. Allego biedt oplossingen aan die betrouwbaar, betaalbaar, voor iedereen toegankelijk en slim zijn. Door laadlocaties binnen Europa te creëren, wil Allego dat iedereen altijd en overal zijn elektrische auto kan laden. Eenvoudig en betaalbaar. De wensen van e-rijders en andere eindgebruikers vormen de basis van haar oplossingen. Kijk voor meer informatie op: www.allego.eu of volg Allego op Twitter voor regelmatige updates: @AllegoCharging.

Advertisements