Persberichten

Persbericht: Nieuwe Parallels Desktop 12 for Mac is klaar voor macOS Sierra, bevat 20 slimme en eenvoudige Mac- en Windows-tools en meer dan 25 procent aan prestatieverbeteringen

Noot aan de redactie:U kunt aanvullende informatie downloaden via de volgende link – http://bit.ly/12NL-Dutch

Nieuwe Parallels Desktop 12 for Mac is klaar voor macOS Sierra, bevat 20 slimme en eenvoudige Mac- en Windows-tools en meer dan 25 procent aan prestatieverbeteringen

Tools om alledaagse taken eenvoudiger te maken zijn ook beschikbaar als onderdeel van standalone-app Parallels Toolbox for Mac

Amsterdam, 19 augustus 2016 – Parallels® (www.parallels.com/about), een wereldwijde marktleider in cross-platformoplossingen en maker van de best verkopende software voor het draaien van Windows®-programma’s op een Mac®, lanceert vandaag Parallels Desktop® 12 for Mac (www.parallels.com/upgradedesktop12). Parallels Desktop 12 is klaar voor macOS Sierra, levert ruim 25 procent betere prestaties en bevat meer dan 20 eenvoudige tools en hulpmiddelen die ook verkrijgbaar zijn als standalone-app Parallels Toolbox for Mac. Daarnaast krijgen alle Parallels Desktop 12 for Mac-klanten één jaar lang een abonnement op de toonaangevende back-up-oplossing Acronis True Image. Deze software beschikt over een snelle incrementele back-upfunctie die ervoor zorgt dat de tijd en de grootte van vervolgback-ups worden verminderd. Daarbij krijgen abonnees tot 500 GB aan gratis online opslagruimte.

De nieuwe tools in alle versies van Parallels Desktop 12 for Mac maken het heel eenvoudig om alledaagse taken met single-function tools uit te voeren voor virtuele Mac- en virtuele Windows-machines (VM’s). Abonnees op Parallels Desktop for Mac Pro en Business Edition en op Parallels Toolbox for Mac krijgen ook gratis updates met aanvullende tools die elk kwartaal zullen worden uitgebracht.

Aan het begin zijn de volgende tools beschikbaar:

· Weergavemodi voor Mac- en Windows-VM’s die zorgen voor zo weinig mogelijk afleiding, zoals:

o Bestanden op het bureaublad verbergen

o Niet storen

o Mac wakker houden

· Al je bestanden archiveren, versleutelen en beschermen met een wachtwoord.

· Eenvoudig screenshots maken of een video opnemen van het scherm, een venster of een bepaald gebied.

· Met één klik video’s downloaden van YouTube, Facebook en andere websites.

· Time managementtools: een alarm, timer, datum-afteller en een stopwatch.

· Bestanden uitpakken vanuit ZIP-, RAR- en vele andere formaten.

"Parallels Desktop 12 for Mac is de volgende stap in onze lange geschiedenis van innovaties op het gebied van gebruiksgemak en personalisering", aldus Jack Zubarev, president van Parallels. "Met Parallels Desktop 12 leveren we niet alleen onze beste Windows-prestaties en -gebruikservaring op de Mac tot nu toe, maar zorgen we ook dat alledaagse taken een stuk eenvoudiger worden voor miljoenen klanten in alle mogelijke sectoren."

Met Parallels Desktop 12 for Mac is het nu ook mogelijk om Windows 10 aan te schaffen en het meteen te installeren via de Parallels Desktop Wizard. Ook heeft het een Scheduled Windows Maintenance-optie, zodat Windows ‘s nachts updates kan installeren en onderhoud kan uitvoeren, of op een ander moment waarop het de workflow van de gebruiker niet verstoort.

Parallels Desktop 12 for Mac biedt ook meer ondersteuning voor pc- en Xbox®-gamers. De Parallels-engineers hebben Parallels Desktop 12 for Mac samen met Blizzard Entertainment® geoptimaliseerd en geschikt gemaakt voor Overwatch™, een populair pc- en Xbox-spel uit 2016 dat in iets meer dan twee maanden tijd ruim 15 miljoen keer is verkocht. Parallels Desktop ondersteunt ook de Xbox-app voor Windows 10, die het voor gebruikers mogelijk maakt om hun Xbox-spellen te streamen en te spelen op hun Mac.

De belangrijkste functies in Parallels Desktop 12 for Mac

· Parallels Toolbox for Mac: 20 tools die alledaagse taken op de Mac eenvoudiger maken.

· Eenvoudiger back-uppen: een jaar lang 500 GB back-upopslag in de cloud via Acronis True Image, dat incrementele veranderingen aan een VM kan back-uppen, in plaats van het hele VM bij elke verandering te moeten opslaan.

· Ondersteuning voor het pc-spel Overwatch van Blizzard Entertainment.

· Ondersteuning voor de Xbox-app van Windows 10 en voor het spelen van alle Xbox-spellen op een Mac.

· Windows-updates ‘s nachts inplannen op een geschikt moment om tijdrovende verstoringen gedurende de dag te voorkomen.

· Rechtstreeks opslagruimte in VM’s beheren vanuit Geoptimaliseerde opslag in macOS Sierra.

· Wachtwoorden voor Microsoft Edge™ en Internet Explorer® bewaren in Mac Keychain®.

· Speciale handelingen koppelen aan Windows-apps, zoals Altijd openen in volledig scherm of Andere apps altijd verbergen, zodat ze het nog beter doen op de Mac.

· Eenvoudig tijdrovende VM-acties annuleren.

· SharePoint®- en Office 365®-documenten rechtstreeks vanuit je favoriete Mac-browser openen in Microsoft Office voor Windows-bureaubladapplicaties.

· Windows gebruiksklaar op de achtergrond houden zodat je meteen Windows-applicaties en documenten kunt openen, in plaats van de VM in de slaapstand te zetten.

· Outlook® voor Windows laat nu je recent geopende documenten zien, zowel vanaf de Mac als vanuit Windows, zodat je deze eenvoudig als bijlage kunt toevoegen aan je e-mails.

· Betere Retina®-ondersteuning bij het resizen van Windows-VM’s.

· VM’s archiveren om ruimte te besparen (in de Pro Edition).

· Het gebruik van systeembronnen door VM’s begrenzen (in de Pro Edition).

· De Network Conditioner in de Pro Edition heeft nu naast de configuratie-instellingen ook voorgeconfigureerde netwerkprofielen (Edge, 100 percent loss, 3G, DSL, Very Bad Network en Wi-Fi) die testen een fluitje van een cent maken.

De belangrijkste prestatieverbeteringen in Parallels Desktop 12 for Mac: *

· Snapshots maken gaat tot 90 procent sneller.

· VM’s in de slaapstand zetten gaat tot 60 procent sneller.

· Gedeelde mappen werken tot 25 procent sneller.

· Visual Studio®-projecten in gedeelde mappen compileren gaat tot 25 procent sneller.

· De batterij gaat tot 10 procent langer mee.**

· De VM reageert beter als je Mac weinig geheugen vrij heeft.

Beschikbaarheid en prijzen

Parallels Desktop 12 for Mac, Parallels Desktop for Mac Pro Edition en Parallels Desktop for Mac Business Edition zijn vanaf nu verkrijgbaar voor abonnees en upgraders vanaf Parallels Desktop 10 en 11 (www.parallels.com/upgradedesktop12). Voor overige klanten is de software verkrijgbaar vanaf 23 augustus. De software is online te downloaden via

http://www.parallels.com/desktop en is wereldwijd te koop in de winkel en in webshops.

De adviesprijs van Parallels Desktop 12 for Mac bedraagt €79,99. Upgrades voor bestaande klanten van Parallels Desktop 10 en 11 for Mac met een doorlopende licentie kosten €49,99, met een introductieaanbieding waarbij je je Parallels Desktop Pro Edition-abonnement voor de rest van je leven kunt verlengen voor €49,99 per jaar. Parallels Desktop Pro Edition en Parallels Desktop Business Edition zijn voor nieuwe klanten verkrijgbaar voor €99,99 per jaar. Parallels Desktop Pro Edition en Business Edition zijn inclusief een kosteloos Parallels Access®-abonnement (www.parallels.com/access) waarbij je vanaf elk apparaat toegang hebt tot maximaal vijf Macs of Windows-pc’s.

Alle versies van Parallels Desktop 12 for Mac beschikken over Parallels Toolbox for Mac, dat voor €9,99 per jaar ook verkrijgbaar is als standalone-abonnement, inclusief alle nieuwe tools en updates die verspreid over het jaar zullen worden uitgebracht. Vanaf 23 augustus is het via www.parallels.com/toolbox mogelijk om een gratis 14-daagse proefversie te downloaden met alle functies en om abonnementen af te sluiten.

U kunt aanvullende informatie downloaden via de volgende link: http://bit.ly/12NL-Dutch

###

Over Parallels

Parallels is een wereldwijde marktleider in cross-platformoplossingen, die klanten in staat stellen om eenvoudig hun applicaties en bestanden te gebruiken op elk apparaat of besturingssysteem. We helpen klanten om te profiteren van de beste technologie die beschikbaar is, of dat nu Windows, Mac, iOs, Android™ of de cloud is. Parallels lost ingewikkelde technische problemen en gebruiksvriendelijkheidskwesties op door het voor bedrijven en particulieren eenvoudig en kosteneffectief te maken om hun applicaties op alle mogelijke locaties te gebruiken: lokaal, op afstand, in een privédatacenter of in de cloud. Kijk op http://www.parallels.com/about voor meer informatie.

Blijf op de hoogte van Parallels en onze online-community’s: like ons op Facebook via

http://www.facebook.com/parallelsinc, volg ons op Twitter via http://www.twitter.com/parallelsmac en bezoek onze blog op http://blog.parallels.com.

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Text100 Global Communications:

Ruud van Lieshout

T: +31 20 530 4344

E: ruud.vanlieshout

Marcel van der Geld

T: +31 20 530 4346

E: marcel.vandergeld

Wanneer u geen persberichten meer wilt ontvangen kunt u een e-mail sturen naar: unsubscribe

* gebaseerd op interne tests van Parallels

** voor bepaalde omgevingen

Parallels en het Parallels logo zijn geregistreerde handelsmerken van Parallels IP Holdings GmbH in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.

Advertisements