Persberichten

Persbericht: Wereldwijde première op gamescom: AOC onthult meeslepend scherm met eerste VR-headset

Noot aan de redactie: Hoge resolutie foto’s kunt u downloaden via de volgende link: http://bit.ly/2bJx37G

Wereldwijde première op gamescom: AOC onthult meeslepend scherm met eerste VR-headset

Prototype van AOC’s aankomende VR-headset

Amsterdam, Nederland – 22 augustus 2016 – AOC, een van de toonaangevende merken in de monitorenmarkt wereldwijd, presenteerde haar eerste virtual reality scherm (HMD) dat aan het hoofd te bevestigen is op gamescom in Keulen van 18 tot 21 augustus 2016.

Virtual reality wordt van oudsher gezien als “the next big thing” en faalde kort nadat de hype op zijn top was. Echter, in 2016 wijzen alle tekenen erop dat de ontwikkeling en de onderliggende technologie deze keer solide genoeg zijn om te blijven. Goldman Sachs verklaarde zelfs in een rapport dat gepubliceerd werd in januari 2016 dat VR “het potentieel heeft om uit te groeien tot een business van miljarden dollars en mogelijk net zo bepalend kan zijn als de komst van de pc” 1. Toepassingen zijn zo divers als die van pc’s en smartphones. Naast overduidelijk gaming (en het leger), zijn er video entertainment, live evenementen, onderwijs, zorg, bouw en zelfs retail en vastgoed. Wil je een first-hand indruk krijgen van je nieuwe huis, honderden of zelfs duizenden kilometers verderop, vanaf de bank in je oude appartement? Zet dan gewoon een VR-headset op en loop rond… En de lijst wordt alleen maar langer naarmate de technologie zich blijft ontwikkelen.

Voor AOC is het betreden van de HMD-markt een natuurlijke stap, aldus Stefan Sommer, Director Marketing & Business Management EMEA: “Als een dochtermaatschappij van ’s werelds grootste monitorenfabrikant, staan we bij AOC altijd vooraan bij ontwikkelingen in de monitorensector, of ze nou op je bureau staan of aan je hoofd zijn bevestigd. Ik weet zeker dat onze nieuwe VR-headset alleen nog maar het begin is van een fascinerende ontwikkeling en dat AOC klanten verder kunnen uitkijken naar nog spannendere producten in de niet al te verre toekomst.”

Op gamescom konden bezoekers al een preview krijgen van het prototype van de nieuwe AOC VR-headset.

1 The Goldman Sachs Group, Inc: Virtual & Augmented Reality: Understanding the Race for the Next Computing Platform

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marcel van der Geld

Text100 Global Communications

T: +31 (0)20 530 4346

E: marcel.vandergeld

Ivilina Boneva

AOC International (Europe) B.V.

T: +31 20 504 6945

E: ivilina.boneva

Over AOC

AOC is een van de wereldwijde topmerken op de beeldschermenmarkt. Dankzij hoge kwaliteit, eersteklas service, een aantrekkelijk design en milieuvriendelijke en innovatieve producten voor concurrerende prijzen vertrouwen steeds meer klanten en distributiepartners op AOC. Het uitzonderlijk brede productaanbod van computerschermen heeft in Europa vele awards gewonnen. AOC is een dochtermaatschappij van TPV Technology Limited, de grootste LCD-fabrikant ter wereld. De EMEA markt wordt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam bediend. Het kantoor in Praag bedient Oost-Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS). Via haar netwerk van lokale sales teams werkt AOC samen met alle grote IT-distributeures en resellers. www.aoc-europe.com.

Advertisements