Persberichten

Persbericht: De eerste drone met vaste vleugels voor meeslepende vluchten

Noot aan de redactie: hoge resolutiefoto’s kunt u downloaden via de volgende link – http://bit.ly/2bxm3sz

De eerste drone met vaste vleugels voor meeslepende vluchten

Wie heeft er niet van gedroomd om piloot te worden? Zitten in de cockpit, gas geven, opstijgen en het landschap onder je door zien glijden? Vandaag maakt Parrot die droom voor iedereen werkelijkheid met de lancering van Parrot Disco: de eerste gebruiksvriendelijke drone met vaste vleugels, die zorgt voor een volledig meeslepende vliegervaring.

De ultralichte Parrot Disco is krachtig en erg indrukwekkend in de lucht. Hij kan topsnelheden halen van 80 km/h en je kunt er 45 minuten mee vliegen.

Je hebt geen eerdere vliegervaring nodig om de Parrot Disco te besturen.Hij stijgt automatisch op, landt automatisch en is voorzien van een volledig uitgeruste automatische piloot functie die je helpt bij het vliegen. Een voorbeeld: als je de control stick op je afstandsbediening naar rechts kantelt, draait de drone in die richting terwijl de automatische piloot ervoor zorgt dat de vleugel lichtjes kantelt en de motor harder gaat draaien.

De meeslepende ervaring van de Parrot Disco is heel intuïtief en voor iedereen toegankelijk. Parrot heeft ook de Parrot Cockpitglasses ontwikkeld: een toestel met first person view (FPV) dat je op je hoofd kunt zetten en waarmee je rechtstreeks in de actie duikt door de livestream vanaf de Disco, die wordt opgenomen met de Full HD-camera op de voorkant.

Je kunt de Parrot Disco met complete precisie besturen dankzij een nieuwe en compacte afstandsbediening: de Parrot Skycontroller 2. Liefhebbers van modelvliegtuigen kunnen de Parrot ook besturen vanaf hun eigen RC-controller. De drone vliegt dan in volledig handmatige modus[1] na het aansluiten van een extra module.

De Parrot Disco heeft een uniek design, unieke mogelijkheden en geeft iedereen de kans om een meeslepende vlucht te maken zonder dat daar enige technische kennis voor nodig is. Ook is het mogelijk om luchtopnames van hoge kwaliteit te maken dankzij het interne geheugen van 32 GB.

Verkrijgbaar: eind augustus / begin september 2016

Adviesprijs: 1.299€ (Parrot Disco + Parrot Skycontroller 2 + Parrot Cockpitglasses)

Parrot Disco: licht, compact, krachtig

· Een unieke aerodynamische vorm

De ultracompacte (58 cm x 115 cm) Parrot Disco is een drone met vaste vleugels, gemaakt van EPP (geëxpandeerd polypropyleen) en verstevigd met koolstofbuisjes. Daardoor is hij zowel licht (750 gram) als robuust.

De vleugels van de Parrot Disco zijn speciaal ontwikkeld voor een optimale stabiliteit en snelheid tijdens het vliegen. Het exclusieve aerodynamische vleugelprofiel zorgt voor minder sporen en meer liftkracht.

De uiteinden van de vleugels zijn voorzien van een winglet (het verticale, haakvormige gedeelte) en van mobiele rolroeren op de achterzijde – net als op een vliegtuig – om te helpen bij het sturen.

· Een krachtige drone voor een unieke vliegervaring

De Parrot Disco levert indrukwekkende prestaties tijdens het vliegen. Hij wordt aangedreven door een borstelloze motor met een klappropeller met dubbele bladen. Deze kan een snelheid halen van 80 km/h en is bestand tegen windsnelheden van 40 km/h! Om optimaal te kunnen profiteren van deze unieke vliegervaring is de lipo-accu goed voor een vliegtijd van 45 minuten.

Parrot Disco: indrukwekkende prestaties en assistentie bij het vliegen

De Parrot Disco heeft een geavanceerde automatische piloot met een ongeëvenaarde rekenkracht: de Parrot C.H.U.C.K (Control Hub & Universal Computer for Kit). Deze zorgt er met een groot aantal sensoren voor dat elke fase van de vlucht veilig verloopt.

· Automatisch opstijgen en landen

Om de Disco op te laten stijgen hoef je alleen maar de schakelaar op de bovenkant van de neus in te drukken. Vervolgens druk je op de ‘takeoff/landing’-knop op de Parrot Skycontroller 2 afstandsbediening en gooi je de vleugel in de lucht net als bij een frisbee. De Parrot Disco stijgt dan op, gaat automatisch naar een hoogte van 50 meter en blijft daar rondjes draaien tot hij instructies krijgt van de piloot.

Om de drone te laten landen druk je op de ‘takeoff/landing’-knop op de afstandsbediening. De Parrot Disco slaat dan zijn kleppen uit en daalt 6 meter in hoogte. Op dat moment krijgt de drone signalen van de hoogtemeter, de ultrageluidsensor en de verticale camera en gaat de motor in tegengestelde richting blazen. Zo gaat de snelheid omlaag en kan de drone soepel en in een rechte lijn landen.

· Assistentie bij het vliegen

De Parrot Disco is zeer stabiel dankzij de algoritmes van Parrot C.H.U.C.K. Deze passen continu de vluchtparameters aan en voorkomen dat het vliegtuig overtrekt als de piloot een kritieke manoeuvre maakt.

De pitotbuis, die ook wordt gebruikt in de luchtvaart, levert on-board-informatie aan over de "Airspeed", die essentieel is om het motorvermogen in realtime aan te passen op de situatie en om te zorgen voor voldoende liftkracht. Om het vliegen met de Disco makkelijker te maken, worden de richting, de hoogte en de vliegsnelheid automatisch geregeld. Dit gebeurt in samenwerking met de traagheidsnavigatiesysteem (versnellingsmeter, gyroscoop, magnetometer en hoogtemeter) en een GNSS-module (GPS + GLONASS). Tot slot zorgen de "Return Home" en "geofence" functies van de FreeFlight Pro-app voor een optimale veiligheid. Deze maken het mogelijk dat de Parrot Disco automatisch terugkeert naar de positie waar hij is opgestegen dankzij de precisie van zijn GPS.

· Handmatige modus

De Parrot Disco is erg geschikt voor liefhebbers van modelvliegtuigen en is compatibel met het merendeel van de RC-afstandsbedieningen. Je hoeft alleen maar een RC-transmitter (niet meegeleverd) te verbinden met Parrot C.H.U.C.K. Vervolgens kun je als piloot je kunsten laten zien en de drone in volledig handmatige modus laten vliegen!

Parrot Cockpitglasses: een meeslepende ervaring op je smartphone!

Voor de meest intense, meeslepende en unieke vliegervaring heeft Parrot een FPV-headplay ontwikkeld: Parrot Cockpitglasses[2].

Als piloot hoef je alleen je smartphone in het toestel te doen[3]. Hierop kun je dan de livestream zien van de Full HD-camera van 14 megapixels die voorop de Disco is gemonteerd.

Je kunt nu helemaal opgaan in het HD-beeld met een brede kijkhoek en perfect stabiel beeld zonder vervormingen. Ook kun je de vliegroute van de Disco volgen dankzij de radar en de telemetrische gegevens in beeld. Kortom: je zit midden in de cockpit van de drone.

Parrot Skycontroller 2: een heel precieze piloot voor iedereen!

De Parrot Disco wordt geleverd met de Parrot Skycontroller 2, een nieuwe MIMO-afstandsbediening in XS-formaat met een wifi-verbinding en een theoretisch bereik van 2 km.

Hij is compleet opnieuw ontworpen om de grenzen tussen gamepads en RC-controllers te vervagen. De Parrot Skycontroller 2 is licht (750 gram), compact en ligt heel goed in de hand.

De twee joysticks bewegen los van elkaar en zorgen zo voor een heel precieze vlucht en beheersen het gas, de richting, de hoogte … De ‘direct access’- en ‘trigger’-knoppen zijn zelf te configureren en bieden toegang tot de talloze functies en opties op de drone en de Parrot Cockpitglasses. Zo heb je de "direct view" functie waarmee je als piloot de Disco kunt bekijken via de camera op je smartphone, terwijl je de FPV-headplay van Parrot op je hoofd hebt.

De Parrot Skycontroller 2 kan ook worden verbonden met een iOS- of Android-smartphone of -tablet via de nieuwe FreeFlight Pro-app. Deze biedt de piloot een vloeiende videostream en een platform om de instellingen van de Parrot Disco aan te passen (bijvoorbeeld geofencing, een hoogte- of afstandsbeperking, het opslaan van video’s in het interne dronegeheugen van 32 GB …).

FreeFlight Pro: de speciale app voor Parrot Superdrones[4]

De FreeFlight Pro-app is gratis verkrijgbaar in de AppStore en bij Google Play.

Dankzij de intuïtieve interface kan de gebruiker de instructies en vluchtparameters precies afstemmen op zijn of haar niveau. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid, hoogte- of afstandsbeperkingen, het beheer van de wifi-verbinding en de foto- en videoparameters. Ook kun je de video’s die de Parrot Disco opneemt live bekijken op een iOS- of Android-smartphone of -tablet.

De gratis Parrot cloud, dat geïntegreerd is in FreeFlight Pro, bewaart de gegevens van elke vlucht. FreeFlight Pro biedt daarnaast de mogelijkheid om de Parrot Skycontroller 2 te configureren en zo de instructies af te stemmen op je eigen voorkeuren.

Het geeft gebruikers ook toegang tot ‘Flight Plan’ (dat je vanuit de app kunt aanschaffen), waarmee je heel eenvoudig automatische vluchten kunt aanmaken.

Verantwoord vliegen

Zowel ervaren piloten als beginners dienen vrijetijdsdrones op een verantwoorde manier te besturen en zich daarbij te houden aan de ter plaatse geldende wet- en regelgeving.

Parrot herinnert u graag aan enkele veiligheidsinstructies, zodat u optimaal van uw Bebop Drone kunt genieten:

– Verlies uw Bebop drone nooit uit het oog.

– Benader of film mensen niet zonder hun toestemming.

– Overschrijd de maximaal toegestane hoogte in uw land niet.

– Vlieg niet in de nabijheid van luchthavens, militaire bases, industrieterreinen en andere gevoelige gebieden.

– Vlieg niet boven bewoonde en stedelijke gebieden.

– Vlieg niet bij regen, sneeuw, mist, harde wind of in het donker.

– Vlieg niet boven spoor- of snelwegen.

* Veiligheidsmaatregelen vindt u hier.

Daarnaast adviseert Parrot om kennis te nemen van de ter plaatste geldende regelgeving voordat u een drone voor vrijetijdsdoeleinden gebruikt. Kijk hier voor de Nederlandse richtlijnen omtrent het veilig gebruik drones.

Parrot Disco met Parrot Cockpitglasses en Parrot Skycontroller 2

Adviesprijs: 1 299€

Beschikbaar in september.

***

Ontdek de Parrot Disco video HIER

@Parrot#FlyDiscoDrone

Kijk voor meer informatie op http://www.parrot.com/nl of neem contact op met:

PARROT Text100 Global Integrated Communications

Fabien Laxague – Vanessa Loury Anouk van Balen

fabien.laxague / vanessa.loury anouk.vanbalen@text100.nl

Tel. +33 1 48038983/+33 6 80909759 T: 020 530 4335

Tel. +33 1 48036058/+33 6 86568133

OVER PARROT

Parrot, opgericht in 1994 door Henri Seydoux, ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt draadloze producten met geavanceerde technologie voor consumenten en professionals.

Het bedrijf baseert zich daarbij op expertise op het gebied van gangbare technologie, waarmee het innoveert en ontwikkelt in drie hoofdmarkten:

– Civiele drones: met vrijetijdsquadricopters en professionele toepassingen.

– Connected apparatuur: met speciale aandacht voor audio en tuinieren.

– Automotive: met in de markt het breedste assortiment handsfree communicatie- en infotainmentsystemen voor voertuigen.

Parrot heeft zijn hoofdkantoor in Parijs en telt momenteel wereldwijd ruim 900 medewerkers. Het bedrijf genereert het grootste deel van zijn omzet buiten Frankrijk.

Parrot is sinds 2006 genoteerd aan de Euronext in Parijs (FR0004038263 – PARRO).

Advertisements