Persberichten

Persbericht: Parrot Minidrones: Vliegen, gamen, adrenaline!

Vliegen, gamen, adrenaline!
**

 • Twee nieuwe ultra-technologische en ludieke Minidrones zijn toegevoegd aan de Parrot-drones familie voor een nog rijkere ervaring.
 • Parrot Swing: de eerste vliegende Minidrone die verticaal opstijgt. In een mum van tijd van quadrikopter naar vliegtuigmodus en je bent klaar voor wilde races!
 • Parrot Mambo: de revolutionaire drone die met de aangesloten accessoires voorwerpen kan oppakken, projectielen kan gooien of donkere ruimtes kan verlichten!
 • Deze nieuwe generatie minirobots heeft vanaf nu:
 • een eigen gamepad, de Parrot Flypad De Parrot Flypad is inbegrepen in het Swing pack en wordt aanbevolen als optie voor de Mambo, voor een nog intensere vliegsensatie, dankzij een verbinding die is gestabiliseerd voor de lange afstand.
 • een eigen app, FreeFlight Mini FreeFlight Mini is compatibel met Parrot Bluetooth Low Energy Minidrones (oftewel: de Airborne en de Rolling Spider), die talloze voordelen biedt, zoals offline toegang tot de Minidrone-instellingen.

"Een Minidrone is de eerste kennismaking met het besturen van drones. Het is heel leuk dat je een kleine quadrikopter de lucht in kunt sturen, zonder dat je iets hoeft te weten over aviatiek of hoe je een vliegtuig bestuurt", aldus Henri Seydoux, oprichter en CEO van Parrot. "Vandaag verrijken we onze Minidrones-serie met nieuwe rijkere, intensere en verrassendere ervaringen. Dat doen we onder meer met de Swing, de eerste vliegtuig-minidrone die verticaal opstijgt en landt."

Verkrijgbaar vanaf september 2016.

De Parrot Flypadis inbegrepen in het Swing pack en wordt aanbevolen als optie voor de Mambo
2 FreeFlight Mini is compatibel met Parrot Bluetooth Low Energy Minidrones (oftewel: de Airborne en de Rolling Spider)

***
@Parrot#ParrotMinidrones #MinidronesBigFun

Kijk voor meer informatie op http://www.parrot.com/nl of neem contact op met:

PARROT Text100 Global Integrated Communications
Fabien Laxague – Vanessa Loury Anouk van Balen
fabien.laxague / vanessa.loury E: anouk.vanbalen
Tel. +33 1 48038983/+33 6 80909759 T: 020 530 4333
Tel. +33 1 48036058/+33 6 86568133

Technische topkwaliteit en gegarandeerd kippenvel!

Gestroomlijnd, krachtig, ultralicht (73 gram) en enorm wendbaar: de Parrot Swing is de eerste vliegtuig-Minidrone die verticaal opstijgt en landt.
Als prins onder de stuntvliegers, schakelt het in een mum van tijd over van quadrikoptermodus naar vliegtuigmodus, en is het in staat om luchtfiguren op hoge snelheden te maken en dit te combineren met een bijzonder hoge stabiliteit.
Spektakel gegarandeerd!

Adembenemend wendbaar

 • De eerste vliegtuig-Minidrone die verticaal opstijgt en landt

Dankzij zijn X-vorm kan de Swing verticaal én horizontaal vliegen.
De Swing stijgt op in quadrikoptermodus, dus verticaal, met zijn vier propellers in de richting van de lucht. Eenmaal in de lucht stabiliseert hij en volgt hij de instructies van de piloot op.
Met zijn propellers op de horizon gericht kan hij een topsnelheid bereiken van wel 30 kilometer per uur!

Voor de landing schakelt de Swing weer automatisch over op quadrikoptermodus voor een zorgvuldige landing.

 • Luchtacrobatiek op hoge snelheid

De Swing is erg precies, enorm wendbaar en laat pas echt zien wat hij in huis heeft als hij zijn acrobatische kunsten doet op hoge snelheden. Hij draait naar links, naar rechts, maakt U-turns, halve salto´s, loopings… met verbazingwekkende soepelheid en stabiliteit!

IJzersterke stabiliteit dankzij de krachtige automatische piloot

De Parrot Swing heeft zijn opmerkelijke stabiliteit te danken aan de hoge precisiesensoren in het frame:

 • De versnellingsmeter en gyroscoop met 3 assen meten en analyseren elke beweging of kanteling van de Swing en zorgen er met behulp van de automatische piloot voor dat hij altijd weer in de juiste positie komt.
 • Deze krachtige autopiloot houdt de Swing ook op een constante hoogte tijdens het vliegen, zonder dat de piloot daar iets voor hoeft te doen.
 • In de quadrikoptermodus vergelijkt een camera elke 16 milliseconden een afbeelding van de grond met de vorige afbeelding, om te bepalen welke snelheid de Minidrone heeft.

Bonus: met de camera kun je ook foto’s VGA-snapshot (480×640) 300.000 pixelsvan de grond of horizon maken. Deze worden opgeslagen in het flashgeheugen van de Minidrone van 1 GB 300 MB beschikbaar voor het opslaan van foto’s, circa 400 foto’s.

 • In de quadrikoptermodus analyseert een ultrageluidsensor de vlieghoogte tot 4 meter. Boven de 4 meter wordt de hoogte van de Minidrone aangestuurd door een druksensor.

FreeFlight Mini, de speciale app voor Minidrones
FreeFlight Mini FreeFlight Mini is compatibel met Parrot Bluetooth Low Energy Minidrones (oftewel: de Airborne en de Rolling Spider)is de app waarmee je de parameters van de Parrot Bluetooth Low Energy Minidrones kunt instellen en besturen.
Dankzij de simpele en intuïtieve interface kan de gebruiker de instructies en vluchtparameters naar eigen inzicht aanpassen, de Minidrone ook configureren als hij niet is aangesloten, hem trucjes in de lucht laten doen…
Met FreeFlight Mini kun je ook de Parrot Flypad-afstandsbedieningconfigureren om de instructies ervan aanpassen.

Parrot Flypad, de ultraprecieze afstandsbediening voor Minidrones

Parrot Flypad is de afstandsbediening voor de Parrot Bluetooth Low Energy Minidrones De Parrot FLYPAD is compatibel met Parrot Bluetooth Low Energy Minidrones (oftewel: de Airborne en de Rolling Spider).
Dankzij de customized joysticks en knoppen kun je deze Minidrones heel precies laten vliegen.
Met de Parrot Flypad profiteer je als gebruiker ook van een heel stabiele verbinding met de Swing op grote afstanden; de Flypad vergroot het bereik van Bluetooth Low Energy tot wel 60 meter.

Parrot Swing Parrot Flypad
 • Gebruiksduur: tot 8 minuten, afhankelijk van de besturingsmodus

Snelladen: 25 min. (met de niet inbegrepen 2,6 A-oplader)

 • Gewicht: 73 g
 • Gebruiksduur: 6 uur (oplaadtijd 2 uur)
 • Smartphonehouder voor max. 160 x 78 x 9,8 mm
 • Gewicht inclusief smartphonehouder: 295 g
 • Beschikbaarheid: september
 • Adviesprijs: €139 (Parrot Swing + Parrot Flypad)
 • Adviesprijs: €39 (losse Parrot Flypad)

3 VGA-snapshot (480×640) 300.000 pixels
4 300 MB beschikbaar voor het opslaan van foto’s, circa 400 foto’s
5 FreeFlight Mini is compatibel met Parrot Bluetooth Low Energy Minidrones (oftewel: de Airborne en de Rolling Spider)
6 De Parrot FLYPAD is compatibel met Parrot Bluetooth Low Energy Minidrones (oftewel: de Airborne en de Rolling Spider)

Maak van je omgeving een speeltuin!

De compacte, ultralichte (63 gGewicht zonder huls of accessoires ) Parrot Mambo is de ultieme ludieke drone!
Of je nu binnen of buiten bent, het is de avontuurlijke compagnon voor beginnende én ervaren piloten. Dankzij aansluitbare accessoires kun je alleen of met vrienden spelen!

Je omgeving is je speeltuin
De Parrot Mambo wordt geleverd met diverse accessoires, die je kunt activeren via de FreeFlight Mini-app voor smartphones of via de optionele Parrot Flypad-afstandsbediening.
Speel alleen of samen, test je behendigheid, versla je vrienden… de Parrot Mambo biedt je een hightech en ludiek universum waarin je fantasie en behendigheid vrij spel hebben!

Kanon: teken een doel, of mik op zwevende of bewegende objecten… test je behendigheid met de Mambo-projectielenwerper!

 • Bereik: 2m
 • Capaciteit van de lader: 6 kogels

Inbegrepen bij de Parrot Mambo

Grijper: stuur iemand een liefdesbrief, pak een suikerklontje en laat hem in een kopje vallen, verstop hondenbrokjes… met de Mambo Grabber ligt er een wereld vol leuke uitdagingen op je te wachten!

 • Max. gewicht van de draagbare voorwerpen: 4 g

Inbegrepen bij de Parrot Mambo

Verlichting: de Parrot Mambo is uitgerust met twee krachtige, witte, draaibare LED’s voor nachtelijke missies.
Via de FreeFlight Mini-app kun je de intensiteit aanpassen of knipperlichtsignalen versturen.
Adviesprijs: €15

7Gewicht zonder huls of accessoires

Avontuurlijke acrobaten
De Parrot Mambo is een krachtige Minidrone die topsnelheden kan halen van 30 km/h en vloeiende stunts kan doen in de lucht.
Loopings vooruit, achteruit of opzij, 90° of 180° draaien… de Parrot Mambo is een echte acrobaat in de lucht, levendig en wendbaar.
Niets maakt meer indruk op je vrienden dan het "weggooien en opstijgen": als je de Mambo in de lucht gooit en de motor nog uitstaat, herkent de Mambo dit en zet hij automatisch de motor aan, zodat hij stabiel in de lucht komt te hangen!

Uitstekende vliegstabiliteit
De Parrot Mambo is voorzien van hoge precisiesensoren zodat hij tijdens het vliegen bijzonder stabiel is:

 • De versnellingsmeter en gyroscoop met 3 assen meten en analyseren elke beweging of kanteling van de Mambo en zorgen er met behulp van de automatische piloot voor dat hij altijd weer in de juiste positie komt.
 • Een verticale camera vergelijkt elke 16 milliseconden een afbeelding van de grond met de vorige afbeelding om te bepalen welke snelheid de Minidrone heeft.

Bonus: met de camera kun je ook snapshots VGA-snapshot (480×640) 300.000 pixelsmaken. Deze worden opgeslagen in het flashgeheugen van de Minidrone van 1 GB 300 MB beschikbaar voor het opslaan van foto’s, circa 400 foto’s.

 • Een ultrageluidsensor analyseert de vlieghoogte tot 4 meter. Boven de 4 meter wordt de hoogte van de Minidrone aangestuurd door een druksensor.

FreeFlight Mini, de speciale app voor Minidrones

FreeFlight Mini FreeFlight Mini is compatibel met Parrot Bluetooth Low Energy Minidrones (oftewel: de Airborne en de Rolling Spider)is de app waarmee je de parameters van de Parrot Bluetooth Low Energy Minidrones kunt instellen en besturen.
Dankzij de simpele en intuïtieve interface kan de gebruiker de instructies en vluchtparameters naar eigen inzicht aanpassen, de Minidrone ook configureren als hij niet is aangesloten, hem trucjes in de lucht laten doen, Mambo-accessoires activeren…
Met FreeFlight Mini kun je ook de Parrot Flypad-afstandsbedieningconfigureren om de instructies aan te passen.

Parrot Flypad, de ultraprecieze afstandsbediening voor Minidrones

Parrot Flypad is de afstandsbediening voor Parrot Bluetooth Low Energy Minidrones De Parrot FLYPAD is compatibel met Parrot Bluetooth Low Energy Minidrones (oftewel: de Airborne en de Rolling Spider).
Dankzij de aanpasbare joysticks en knoppen kun je de Minidrones heel precies laten vliegen.
Met de Parrot Flypad profiteer je als gebruiker ook van een heel stabiele verbinding met de Swing op grote afstanden; de Flypad vergroot het bereik van Bluetooth Low Energy tot wel 60 meter.

Parrot Mambo Parrot Flypad
 • Gebruiksduur: tot 9 minuten, afhankelijk van de besturingsmodus
 • Gewicht: 63 g
 • Gebruiksduur: 6 uur (oplaadtijd 2 uur)
 • Smartphonehouder voor max. 160 x 78 x 9,8 mm
 • Gewicht inclusief smartphonehouder: 295 g
 • Beschikbaarheid: September 2016
 • Adviesprijs: €119 (met 2 accessoires)
 • Adviesprijs: €39 (losse Parrot Flypad)

8 VGA-snapshot (480×640) 300.000 pixels
9 300 MB beschikbaar voor het opslaan van foto’s, circa 400 foto’s
10 FreeFlight Mini is compatibel met Parrot Bluetooth Low Energy Minidrones (oftewel: de Airborne en de Rolling Spider)
11 De Parrot FLYPAD is compatibel met Parrot Bluetooth Low Energy Minidrones (oftewel: de Airborne en de Rolling Spider)

Technische informatie

Parrot Swing Parrot Mambo
Flashgeheugen 1GB Flashgeheugen 1GB
Camera Camera
VGA video/foto (480×640) 300,000 pixels VGA video/foto(480×640) 300,000 pixels
Specifieke kenmerken Specifieke kenmerken
Twee besturingsfuncties: quadricopter of vliegtuig Aanpasbaar door accessories
Verwisselbare rompen in polyamide
Speed Speed
Tot 30 km/h Tot 30 km/h
Aansluitingen Aansluitingen
Via Bluetooth® Low Energy Via Bluetooth® Low Energy
Bereik: Tot 20 m Bereik met Parrot Flypad : 60m Bereik: Tot 20 m Bereik met Parrot Flypad : 60m
App App
FreeFlight Mini, gratis app voor smartphones en tablets FreeFlight Mini, gratis app voor smartphones en tablets
iOS & Android iOS & Android
Batterij Batterij
Oplaadbare lithiumpolymeeraccu 550 mAh Oplaadbare lithiumpolymeeraccu 550 mAh
8 min gebruiksduur (afhankelijk van de besturingsfunctie) 9 min gebruiksduur (afhankelijk van de besturingsfunctie)
Snelladen: 25 min (met 2.6 A lader, niet meegeleverd) Snelladen: 25 min (met 2.6 A lader, niet meegeleverd)
Besturingssysteem Besturingssysteem
Werkt onder Linux Gratis ontwikkelaar-SDK Werkt onder Linux Gratis ontwikkelaar-SDK
Afmetingen & gewicht Afmetingen & gewicht
325×126 mm 73 gr Met romp: 18 x 18 mm Zonder romp: 63 gr
Inhoud Inhoud
1 Parrot Swing 1 Parrot Flypad
1 Batterij
1 USB/micro-USB kabel
1 korte handleiding
1 Parrot Mambo 1 Cannon
1 Grabber
4 rompen
1 Batterij
1 USB/micro-USB kabel
1 korte handleiding

Indien u geen persberichten van Text100 meer wenst te ontvangen in de toekomst, kunt u een e-mail sturen aan unsubscribe.

Advertisements