Persberichten

Persbericht: Een derde van de Nederlanders voelt zich onveilig thuis

Een derde van de Nederlanders voelt zich onveilig thuis

Amsterdam, 31 augustus 2016 – Een derde van de Nederlandse consumenten (34%) geeft aan zich soms tot regelmatig thuis onveilig te voelen door de mogelijkheid op een woninginbraak. Dit is de belangrijkste uitkomst uit een recent onderzoek dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van Canary, ontwikkelaar van home security apparaten en -oplossingen.

Het merendeel van de respondenten die zich zorgen maken over woninginbraken komen uit de drie grote randgemeenten in Nederland: Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Dit blijken echter ook de gemeenten te zijn waar de minste mensen in het bezit zijn van een systeem. Interessante resultaten die uit het onderzoek naar voren komen zijn onder andere:

· Een opvallend gegeven is dat meer dan de helft (79%) van de Nederlandse consumenten aangeeft geen beveiligingssysteem te hebben.

· 53 procent van de ondervraagden geeft als reden geen toegevoegde waarde in een dergelijk systeem te zien, terwijl meer dan de helft van de respondenten een paar keer per jaar van huis is en maar liefst 64 procent aangeeft iemand te kennen waarbij is ingebroken.

· De kosten voor het aanschaffen van een beveiligingssysteem blijft ook nog altijd één van de belangrijkste redenen dat Nederlanders geen beveiligingssysteem aanschaffen. Bijna de helft van alle respondenten die deelnamen aan het onderzoek geven aan geen beveiligingssysteem in huis te hebben omdat ze de aanschaf te duur vinden.

· Mocht men toch overstappen op een beveiligingssysteem dan is een veilig en gerust gevoel met meer dan 65 procent voor vrouwen en meer dan 43 procent voor de mannen de meest belangrijke reden.

· De meest belangrijkste functies van een veiligheidssysteem voor hen zouden zijn: een alarm, het terugkijken van videobeelden en het automatisch in- en uitschakelen van het systeem. Mannen zijn nog meer dan vrouwen geïnteresseerd in de live video (26%) en live geluid (16%) functies. Vrouwen hechten meer waarde aan de privacy mode functie (17%) en de mogelijkheid tot doen van een lokale noodoproep (19%).

Onlangs heeft Canary, een Amerikaanse ontwikkelaar van home security systemen, een betaalbaar home security apparaat en een totaaloplossing die consumenten beschermt en verbindt met mensen en plekken waar ze het meest om geven gelanceerd. Het beveiligingssysteem, Canary, is uitgerust met HD-video, nachtzicht en HomeHealth TechnologyTM, waarmee je de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit in de omgeving kunt meten. De Canary-app verandert automatisch van stand wanneer je je huis verlaat of bij binnenkomst. Daarnaast kun je met de app ook de camera en microfoon uitschakelen via de privacy modus. Bij noodgevallen kun je een alarm van 90 decibel laten afgaan en met één druk op de knop contact opnemen met de autoriteiten. Dankzij de tijdlijn kun je videogeschiedenis bekijken of eenvoudig content delen.

John Carter, hoofd communicatie bij Canary: “We hebben met Canary hard gewerkt om een betaalbaar, elegant en effectief systeem te ontwikkelen die door de verschillende beschikbare functies helpt een veilig thuis te creëren. Na het vastleggen van duizenden inbraken over de hele wereld, zijn klanten onder de indruk van de eenvoud van de app en staan politieagenten versteld van de kwaliteit van de video. We zijn toegewijd aan het leveren van een superieure oplossing die elke dag steeds beter.”

Canary is van 2 tot en met 7 september aanwezig op de IFA bij hall 6.2 booth 123.

Download beeldmateriaal via: https://we.tl/U6md297rGM

Noot aan de redactie:

Het onderzoek is in opdracht van Canary uitgevoerd door Motivaction onder 502 respondenten in juli 2016.

Over Canary

Canary is een bedrijf uit New York City dat de toekomst van beveiliging vormgeeft. Canary combineert innovatieve hardware, elegante software en diensten met een echte meerwaarde om te kunnen inspelen op wereldwijde behoeften. Het eerste product van Canary is een totaaloplossing voor beveiliging, verwerkt in één apparaat. Een moderne aanpak van beveiliging waarmee mensen en plekken beschermt worden die er voor jou het meest toe doen. Kijk voor meer informatie op canary.is.

Voor meer informatie over het onderzoek kunt u contact opnemen met:

Sophia Heemskerk

Text100 Global Communications

E: sophia.heemskerk

T: 020 530 4333

Advertisements