Persberichten

Persbericht: Netatmo introduceert Healthy Home Coach: een slimme binnenklimaatmonitor voor een gezondere woning

Noot aan de redactie: hoge resolutiefoto’s kunt u downloaden via de volgende link – https://we.tl/gme37NMWTM

Netatmo introduceert Healthy Home Coach: een slimme binnenklimaatmonitor voor een gezondere woning

Healthy Home Coach stuurt slimme notificaties als de atmosfeer in een kamer ongezond is en geeft advies hoe je de luchtkwaliteit en andere omstandigheden in je huis kunt verbeteren

Amsterdam, 11 oktober 2016 – Netatmo, het revolutionaire smarthomebedrijf, introduceert vandaag Healthy Home Coach: een slimme binnenklimaatmonitor die gebruikers helpt een gezondere woonomgeving te creëren. Healthy Home Coach is aansluitbaar op HomeKit, om een slimme woning nog comfortabeler te maken.

Healthy Home Coach volgt en registreert omgevingselementen binnenshuis – luchtkwaliteit, vochtigheid, temperatuur en geluid – en biedt advies om het binnenklimaat te verbeteren en knus te houden.

Volgens de EPA, ‘heeft wetenschappelijk bewijs aangetoond dat de lucht in huizen en andere gebouwen ernstiger vervuild kan zijn dan de lucht buiten, in zelfs de grootste en meest geïndustrialiseerde steden. Ander onderzoek toont aan dat mensen ongeveer 90 procent van hun tijd binnenshuis doorbrengen. Voor veel mensen zijn de gezondheidsrisico’s die veroorzaakt worden door luchtvervuiling binnen dus groter dan buiten.’

Healthy Home Coach is ontworpen om families met kinderen te voorzien van het gezondste binnenmilieu. ‘Of het nu gaat om het optimale geluidsniveau om goed te kunnen slapen of het juiste vochtigheidsniveau voor een kind met astma, Healthy Home Coach meet wat belangrijk is, accentueert mogelijke problemen en laat de gebruiker weten hoe die problemen opgelost kunnen worden’, zegt Fred Potter, oprichter en CEO van Netatmo.

Een slechte luchtkwaliteit en geluidsoverlast kunnen je slaap, concentratie en zelfs je gezondheid verstoren. Het juiste vochtigheidsniveau en een goede ventilatie spelen een rol om astma, allergieën en ademhalingsproblemen onder controle te houden. Bovendien merken ouders gebrekkige omstandigheden binnen niet altijd op. Een kamer die precies goed aanvoelt voor volwassenen, kan te warm zijn voor baby’s en kleuters. Luchtvervuiling in huis kan het concentratievermogen verminderen en de slaap van jonge kinderen kan verstoord worden door geluiden waarvan ouders niet beseffen dat hun kinderen er last van hebben.

We brengen tot wel 90% van ons leven binnenshuis door’, vervolgt Fred Potter. ‘Onze leefruimtes binnen zijn drie tot acht keer zo erg vervuild als de buitenlucht, wat bijdraagt aan allergieën, ziektes verspreidt, de productiviteit vermindert en zelfs, na verloop van tijd, de gezondheid aantast. Maar het is moeilijk om je zorgen te maken om iets wat je niet kunt zien of regelen. Healthy Home Coach geeft je de middelen om te weten of je huis gezond is of niet.’

Is je huis gezond of niet?

Healthy Home Coach volgt en registreert alle omgevingselementen binnenshuis. Het apparaat verzamelt gepersonaliseerde gegevens van de gebruikers en geeft actiegerichte aanwijzingen die gebaseerd zijn op het seizoen, de tijd van de dag, de metingen of de profielen van de gebruikers. De gebruiker weet precies wanneer hij de luchtbevochtiger aan moet passen. Daarnaast kan hij ervoor zorgen dat elk vertrek precies goed verwarmd of gekoeld is en dat het geluidsniveau in de slaapkamer van een kind niet te hoog is om goed te kunnen slapen. Healthy Home Coach weet precies wat er veranderd moet worden om een gezondere omgeving te creëren voor elk familielid, van een baby tot een kind met astma.

Een persoonlijke coach in huis

Dankzij de app kan elke gebruiker overal vandaan toegang krijgen tot de klimaatomstandigheden in huis. Met meerdere Healthy Home Coach-apparaten in het huis kunnen gebruikers het milieu in alle kamers monitoren via één app. Als één van de omgevingselementen binnenshuis een buitensporig niveau bereikt, wordt de gebruiker direct gewaarschuwd via berichten op een mobiel apparaat die aanbevelen om gerichte acties te ondernemen om het welzijn binnenshuis te verbeteren. Met één klik op de bovenkant, licht de Healthy Home Coach op en geeft het direct de recentste gegevens over de gezondheid van het vertrek. Via de app kan de gebruiker de gegevensgeschiedenis zien van elk element dat gemeten wordt door Healthy Home Coach. Dankzij de compatibiliteit met de Apple HomeKit, kan de gebruiker ook aan Siri vragen hoe gezond zijn huis is. De gebruiker kan bovendien specifieke scenario’s creëren door een Healthy Home Coach in verschillende combinaties te verbinden met andere slimme apparaten. Bijvoorbeeld om ramen te openen als de luchtvervuiling binnen te hoog is of om de verwarming uit te zetten als het te warm wordt.

Elegant ontwerp en eenvoudige installatie

De gestroomlijnde en elegante aluminium Healthy Home Coach past bij elke woonstijl. De installatie is eenvoudig doordat hij gekoppeld wordt met WiFi van de gebruiker en de gratis app. Healthy Home Coach is gemakkelijk te gebruiken en alle functies zijn inbegrepen, zonder extra kosten.

Prijs en beschikbaarheid

Healthy Home Coach is nu beschikbaar voor een prijs van 99€ op www.netatmo.com en bij Apple Store, Amazon en Apple.com. Het apparaat is compatibel met iPhone met iOS 9 en hoger en Android smartphones 4.2 en hoger.

Over Netatmo

Netatmo is een revolutionair smarthomebedrijf dat baanbrekende, intuïtieve en prachtig ontworpen connected consumentenelektronica ontwikkelt. Netatmo’s innovatieve producten zijn echt slim en verschaffen een consistente ervaring die gebruikers helpt om een veiligere, gezondere en comfortabelere woning te creëren. Netatmo ontwerpt op nauwgezette wijze en volgens de hoogste maatstaven de mechanismen, elektronica en ingebouwde software voor al zijn producten. Ook creëert Netatmo creëert de mobiele en webapplicaties die hun potentieel volledig tot uiting doet komen. Sinds 2012 heeft Netatmo elf apparaten en accessoires uitgegeven, onderverdeeld in vier categorieën:

· Weer – Het Personal Weather Station met accessoires. Het Personal Weather Station stelt gebruikers in staat om op de hoogte te blijven van wat er gebeurt in hun omgevingen, zowel binnen als buiten.

· Energie – De Smart Thermostat en de Smart Radiator Valves. Beide producten zijn ontworpen door Philippe Starck. Ze zorgen ervoor dat gebruikers 37% energie kunnen besparen bij het verwarmen van hun huis.

· Beveiliging – De beveiligingscamera’s Welcome en Presence en hun accessoires. Welcome, de beveiligingscamera voor binnen met gezichtsherkenningstechnologie, zet namen bij de gezichten die

hij ziet. Presence, de beveiligingscamera voor buiten, detecteert en vermeldt de aanwezigheid van mensen, auto’s en dieren.

· Luchtverzorging – Healthy Home Coach. Healthy Home Coach is een slimme binnenklimaatmonitor die het binnenmilieu helpt verbeteren.

Netatmo is een toonaangevende speler in de smarthomesector, met producten die verkrijgbaar zijn via meerdere distributiekanalen in de hele wereld, zowel via detailketens als b2b-kanalen.
In november 2015 heeft Netatmo een tweede financieringsronde van 30 miljoen euro afgesloten. Het bedrijf had eerder, in 2013, 4,5 miljoen euro binnengehaald.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Anouk van Balen
Text100 Global Communications
E: anouk.vanbalen
T: 020 530 4335

Indien u geen persberichten van Text100 meer wenst te ontvangen in de toekomst, kunt u een e-mail sturen aan unsubscribe.

Advertisements