Persberichten

Persbericht Parrot Bebop 2 FPV: Enerverend vliegen met de Parrot alles-in-één vrijetijds drone

Enerverend vliegen met de Parrot alles-in-één vrijetijdsdrone

Parrot, pionier op het gebied van consumentendrones, introduceert een FPV pack voor de Bebop 2 vrijetijdsdrone.

Het doel: het aanbieden van een enerverende ervaring toegankelijk voor iedereen met high-tech, intuïtief en gemakkelijk te vervoeren producten:

· Parrot Bebop 2: krachtig en uiterst stabiel en wendbaar, Bebop2 is een compacte, sterke, stabiele en uiterst lichte (500 g) video drone.

· Parrot Cockpitglasses: een FPV-headplay die met behulp van je smartphone je onderdompelt in het hart van de beelden, vastgelegd door de camera voorop de Bebop 2, en je de telemetrische gegevens van de vlucht toont.

· Parrot Skycontroller 2: de nieuwe lichte en compacte afstandsbediening met aanpasbare joysticks en knoppen, en een theoretisch bereik van 2 km.

Verkrijgbaar vanaf: oktober 2016

Adviesprijs: 699€ (Parrot Bebop 2 + Parrot Cockpitglasses + Parrot Skycontroller 2)

Adviesprijs FPV pack: 349€ (Parrot Cockpitglasses + Parrot Skycontroller 2)


Parrot Bebop 2: De best presterende 500g drone op de markt!

De Parrot Bebop 2 is de efficiëntste drone van 500 g die op de markt verkrijgbaar is, met een vliegtijd van maar liefst 25 minuten.

Video

· Bebop 2 is een alles-in-één compacte drone voorzien van een naar voren gerichte 14-megapixelcamera met fisheye-objectief die speciaal voor dit doel werd ontwikkeld. Dankzij de digitale stabilisatie op drie assen en krachtige algoritmes zijn de beelden helder, uiterst stabiel en zonder vervorming.

Krachtig en stabiel

· De vier driebladige propellers, aangedreven door vier borstelloze outrunner-motoren, zorgen voor optimale wendbaarheid tijdens vluchten op hoge snelheid: de Bebop 2 haalt snelheden van 60 km per uur in horizontale richting en 21 km per uur in verticale richting. Hij bereikt de maximumsnelheid in 14 seconden, remt in 4,5 seconden en is bestand tegen windvlagen tot ruim 63 km per uur! Hij bereikt een hoogte van 100 m in minder dan 20 seconden.

Sterk

· Het met 20% glasvezel versterkte PA12-chassis en het schokvaste landingsgestel zorgen voor een solide constructie. Ledverlichting aan de achterzijde van het toestel maakt de piloot binnen gezichtsafstand duidelijk in welke richting de drone vliegt.

Wendbaar

· Bebop 2 is uiterst eenvoudig en zonder instructie te besturen via de FreeFlight3-app voor smartphone en tablet en met de nieuwe Parrot Skycontroller 2.

Betrouwbaar

· Naast een zeer stabiele wifiverbinding verhogen diverse systemen de veiligheid in de lucht, zoals automatische stop van de motoren, automatische stop van de propellers bij contact met voorwerpen, beperking van de hoogte en de vluchtperimeter, automatische terugkeerfunctie naar de beginpositie.

Parrot Cockpitglasses: een enerverende ervaring op je smartphone!

Voor de meest intense, meeslepende en unieke vliegervaring heeft Parrot een FPV-headplay ontwikkeld: Parrot Cockpitglasses[1].

Als piloot hoef je alleen je smartphone in het toestel te doen[2]. Vervolgens kun je hierop de livestream zien van de Full HD-camera van 14 megapixels die voorop de Bebop 2 is gemonteerd.

Nu kun je helemaal opgaan in het HD-beeld met een brede kijkhoek, perfect stabiel beeld en zonder vervormingen. Ook kun je de vliegroute van de Bebop 2 volgen dankzij de radar en de telemetrische gegevens in beeld. Kortom: je zit midden in de cockpit van de drone.

[1] Om de Parrot Cockpitglasses te gebruiken moet er een copiloot aanwezig zijn. Ga vóór het vliegen na welke lokale regels hiervoor gelden.

2 iOS of Android.

Parrot Skycontroller 2: een uiterst nauwkeurige piloot besturing voor iedereen!

De Parrot Bebop 2 wordt geleverd met de Parrot Skycontroller 2, een nieuwe MIMO-afstandsbediening in XS-formaat met een wifi-verbinding en een theoretisch bereik van 2 km.

Hij is compleet opnieuw ontworpen om de grenzen tussen gamepads en RC-controllers te vervagen. De Parrot Skycontroller 2 is licht (750 gram), compact en ligt heel goed in de hand.

De twee joysticks bewegen los van elkaar en zorgen zo voor een heel precieze vlucht en beheersen het gas, de richting, de hoogte … De ‘direct access’- en ‘trigger’-knoppen zijn zelf te configureren en bieden toegang tot de talloze functies en opties op de drone en de Parrot Cockpitglasses. Zo heb je de "direct view" functie waarmee je als piloot de Bebop 2 kunt bekijken via de camera op je smartphone, terwijl je de FPV-headplay van Parrot op je hoofd hebt.

De Parrot Skycontroller 2 kan ook worden verbonden met een iOS- of Android-smartphone of -tablet via de nieuwe FreeFlight Pro-app. Deze biedt de piloot een vloeiende videostream en een platform om de instellingen van de Parrot Bebop 2 aan te passen (bijvoorbeeld geofencing, een hoogte- of afstandsbeperking, het opslaan van video’s in het interne dronegeheugen van 32 GB …).

FreeFlight Pro: de speciale app voo Parrot Superdrones[3]

De FreeFlight Pro-app is gratis verkrijgbaar in de AppStore en bij Google Play.

Dankzij de intuïtieve interface kan de gebruiker de instructies en vluchtparameters precies afstemmen op zijn of haar niveau. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid, hoogte- of afstandsbeperkingen, het beheer van de wifi-verbinding en de foto- en videoparameters. Ook kun je de video’s die de Parrot Bebop 2 opneemt live bekijken op een iOS- of Android-smartphone of -tablet.

De gratis Parrot cloud, dat geïntegreerd is in FreeFlight Pro, bewaart de gegevens van elke vlucht. FreeFlight Pro biedt daarnaast de mogelijkheid om de Parrot Skycontroller 2 te configureren en zo de instructies af te stemmen op je eigen voorkeuren.

Het geeft gebruikers ook toegang tot ‘Flight Plan’ (dat je vanuit de app kunt aanschaffen), waarmee je heel eenvoudig automatische vluchten kunt aanmaken.

***

Beschikbaar: oktober 2016

Adviesprijs: 699€

(incl. Parrot Bebop 2 + Parrot Cockpitglasses + Parrot Skycontroller 2)

Adviesprijs FPV pack: 349€ (incl. Parrot Cockpitglasses + Parrot Skycontroller 2)

3 PARROT Bebop, PARROT Bebop 2 en PARROT Bebop 2.

Verantwoord vliegen

Zowel ervaren piloten als beginners dienen vrijetijdsdrones op een verantwoorde manier te besturen en zich daarbij te houden aan de ter plaatse geldende wet- en regelgeving.

Parrot herinnert u graag aan enkele veiligheidsinstructies, zodat u optimaal van uw Bebop Drone kunt genieten:

– Verlies uw Bebop drone nooit uit het oog.

– Benader of film mensen niet zonder hun toestemming.

– Overschrijd de maximaal toegestane hoogte in uw land niet.

– Vlieg niet in de nabijheid van luchthavens, militaire bases, industrieterreinen en andere gevoelige gebieden.

– Vlieg niet boven bewoonde en stedelijke gebieden.

– Vlieg niet bij regen, sneeuw, mist, harde wind of in het donker.

– Vlieg niet boven spoor- of snelwegen.

* Veiligheidsmaatregelen vindt u hier.

Daarnaast adviseert Parrot om kennis te nemen van de ter plaatste geldende regelgeving voordat u een drone voor vrijetijdsdoeleinden gebruikt. Kijk hier voor de Nederlandse richtlijnen omtrent het veilig gebruik drones.

***

@Parrot#Bebopyourworld

Kijk voor meer informatie op http://www.parrot.com/nl of neem contact op met:

PARROT Text100 Global Integrated Communications

Fabien Laxague – Vanessa Loury Anouk van Balen

fabien.laxague / vanessa.loury anouk.vanbalen

Tel. +33 1 48038983/+33 6 80909759 +31 (0) 20 530 4335

Tel. +33 1 48036058/+33 6 86568133

OVER PARROT

Parrot, opgericht in 1994 door Henri Seydoux, ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt draadloze producten met geavanceerde technologie voor consumenten en professionals.

Het bedrijf baseert zich daarbij op expertise op het gebied van gangbare technologie, waarmee het innoveert en ontwikkelt in drie hoofdmarkten:

– Civiele drones: met vrijetijdsquadricopters en professionele toepassingen.

– Connected apparatuur: met speciale aandacht voor audio en tuinieren.

– Automotive: met in de markt het breedste assortiment handsfree communicatie- en infotainmentsystemen voor voertuigen.

Parrot heeft zijn hoofdkantoor in Parijs en telt momenteel wereldwijd ruim 900 medewerkers. Het bedrijf genereert het grootste deel van zijn omzet buiten Frankrijk.

Parrot is sinds 2006 genoteerd aan de Euronext in Parijs (FR0004038263 – PARRO).

Indien u geen persberichten van Text100 meer wenst te ontvangen in de toekomst, kunt u een e-mail sturen aan unsubscribe.

Advertisements