Persberichten

Persbericht: Presence: de slimme beveiligingscamera voor buiten die mensen, auto’s en dieren detecteert is vanaf nu beschikbaar

Presence: de slimme beveiligingscamera voor buiten die mensen, auto’s en dieren detecteert is vanaf nu beschikbaar

Amsterdam, 2 november 2016 – Netatmo – een revolutionair smarthomebedrijf dat baanbrekende, intuïtieve en mooi vormgegeven connected consumentenelektronica ontwikkelt – kondigt vandaag de Presence aan. Deze beveiligingscamera voor buiten is nu beschikbaar voor een prijs van €299,99. Presence detecteert en maakt melding van mensen, auto’s en dieren dankzij het baanbrekende ‘deep learning’ algoritme.

Presence analyseert realtime of er iemand bij de woning rondhangt, een auto de oprit oprijdt of een huisdier in de tuin aanwezig is. Het systeem begrijpt wat het ziet en meldt de gebruiker als er iets in het bewakingsgebied wordt gedetecteerd.

De bewakingscamera voor buitengebruik beschikt over slimme, krachtige functies:

– De meldingen en opnames zijn aanpasbaar

– De geïntegreerde schijnwerper wordt ‘s avonds ingeschakeld. De infrarood LED-lampen maken een discrete bewaking mogelijk

– De camera is compatibel met IFTTT

– De video-opslag is gratis

Presence: voor een betere bewaking buitenshuis

Het baanbrekende ‘deep learning’ algoritme van Presence detecteert de aanwezigheid van mensen, auto’s en dieren.

De camera laat gebruikers onmiddellijk weten wat er buiten hun woning gebeurt en informeert hen via slimme notificaties: ‘Persoon gezien’, ‘Auto gezien’ of ‘Dier gezien’.

Presence helpt de gebruiker zich veilig te voelen wanneer er criminele activiteiten in de buurt plaatsvinden, waarschuwt de gebruiker als er iets mis is in de vakantiewoning of laat bijvoorbeeld weten wanneer de postbode een pakketje wil bezorgen en er niemand aanwezig is om het in ontvangst te nemen.

"Presence markeert een nieuwe stap voor consumenten beveiligingscamera’s voor de consument. In tegenstelling tot bestaande bewakingssystemen die analyse door mensen vereisen, begrijpt Presence wat er rond het huis gebeurt en onderneemt actie zonder dat een abonnement nodig is. De camera detecteert ongebruikelijke situaties onmiddellijk en verzendt nauwkeurige notificaties naar de smartphone van de gebruiker. Presence biedt de gebruiker gemoedsrust: het systeem waarschuwt gebruikers in real-time bij inbraak of schade aan hun eigendommen", aldus Fred Potter, oprichter en CEO van Netatmo.

Presence houdt je op de hoogte van wat echt belangrijk is

De notificaties en opnames van Presence zijn volledig aanpasbaar. Gebruikers bepalen zelf of er wel of geen notificaties worden verstuurd of opnames worden gemaakt wanneer Presence een persoon, auto of dier detecteert. Presence stuurt alleen een waarschuwing wanneer nodig.

Presence beschikt over de Alert-Zones functie. De gebruiker kan specifieke zones voor detectiemeldingen selecteren: rond de schuur, de poort of garagedeur. Presence verzendt gedetailleerde notificaties wanneer er iets in deze zones gebeurt. Er kunnen maximaal vier Alert-Zones worden ingesteld.

De Time-Lapse functie geeft in één minuut weer wat er de afgelopen 24 uur is gefilmd. Time-Lapse stelt een korte video samen met beelden die elke minuut door Presence zijn gemaakt. De gebruiker ziet een versnelde opname van de afgelopen 24 uur en weet zo snel wat er rond de woning, de garage of in de tuin is gebeurd.

Presence biedt dag en nacht bescherming

Discrete bewaking en opnames zijn ‘s nachts mogelijk dankzij de krachtige infrarood nachtvisiecamera van Presence.

Daarnaast beschikt Presence over een geïntegreerde slimme schijnwerper. De slimme schijnwerper kan worden ingesteld om ongewenste bezoekers te detecteren en af te schrikken of om de oprit te verlichten wanneer het donker is. Bovendien kan de schijnwerper handmatig via de app worden ingeschakeld.

Presence is compatibel met IFTTT

Presence is compatibel met IFTTT, een service die honderden apps met elkaar verbindt. Via IFTTT kan de gebruiker de gegevens van de Netatmo Security-app, waarmee Presence wordt bestuurd, delen met andere apparaten, apps en services. Daarna kunnen ze gebruik maken van eenvoudige “als dit, dan dat” statements, ook wel Recipes genoemd, om verschillende aspecten van hun connected home te automatiseren en te controleren.

Een IFTTT gebruiker kan bijvoorbeeld zeggen “als Presence een auto detecteert op de oprit, open dan mijn connected garagedeur”. Andere praktische Recipes kunnen zijn “als Presence een dier detecteert in mijn tuin, zet dan de sproeiers uit” en “als Presence niet meer verbonden is met Wi-Fi, stuur mij dan een notificatie.”

Gegevensopslag voor alle behoeften

Video’s worden lokaal opgeslagen op een interne microSD-kaart. De gebruiker kan er ook voor kiezen de video’s over te zetten naar een Dropbox-account of een persoonlijke FTP-server.

De door Presence opgenomen video’s kunnen automatisch worden opgeslagen in het Dropbox-account van de gebruiker. Via de Netatmo Security-app selecteert de gebruiker verschillende instellingen voor het opnemen van video’s naar het Dropbox-account: wanneer er een persoon, auto of dier wordt gedetecteerd.

Zowel vanuit de Welcome-app als vanuit de Dropbox-app kan de gebruiker de opnames altijd en overal bekijken, zelfs wanneer de camera niet is aangesloten.

Bovendien kan de gebruiker de door Presence opgenomen video’s overzetten naar een persoonlijke FTP-server.

Het opslaan is geheel gratis en vereist geen extra abonnement of aanvullende kosten.

De gegevensoverdracht vanaf de camera naar de smartphone van de gebruiker wordt beveiligd middels end-to-end-versleuteling op het niveau dat ook door banken wordt gebruikt. Zo wordt het hoogst mogelijke beveiligingsniveau gegarandeerd.

Moeiteloos zelf te installeren en krachtige verbinding

Presence zelf installeren is erg eenvoudig: de camera vervangt namelijk een bestaande buitenlamp. Presence maakt verbinding met het thuisinternet via Wi-Fi.

De app is te gebruiken op een smartphone, een tablet, een pc/Mac of een Apple Watch. Via het dashboard streamt de gebruiker live videobeelden van wat er op dat moment rond de woning gebeurt. De tijdlijn biedt een overzicht van gebeurtenissen uit het verleden en biedt de mogelijkheid eerdere video’s te bekijken.

Met de iOS 10-update toont Presence op het startscherm van een iPhone een screenshot van elke gebeurtenis. De gebruiker hoeft de telefoon niet te ontgrendelen of de Netatmo Security-App te openen om te zien wat er rond de woning gebeurt.

Presence: een indrukwekkende buitencamera met een strak design

Presence is een Full HD-buitencamera voor buitengebruik die in elke belichtingssituatie verbluffende beelden vastlegt. Het uitgebreide 100° gezichtsveld en het ongeëvenaarde detectiebereik van 20 meter zorgen voor een uitzonderlijke dekking.

De buitencamera is volledig weerbestendig en is bestand tegen zon, ijs, regen en wind.

Presence heeft een prachtig modern en minimalistisch design. De duurzame aluminium behuizing van de camera geeft het apparaat een tijdloze en degelijke uitstraling.

Technische specificaties

· ‘Deep learning’ algoritme voor detectie van mensen, auto’s en dieren

· Geïntegreerde slimme schijnwerper

· Verbluffende 1080p Full HD-video’s

· Uitgebreid 100° beeldveld

· Detectie met een groot bereik van maximaal 20 m

· 4-megapixel CMOS-sensor

· Inzoomen in de video om elk detail te zien

· Geïntegreerde microfoon

· Krachtige infrarood nachtvisie

· Lokale microSD-kaart meegeleverd met mogelijkheid tot back-up van video’s via Dropbox en persoonlijke FTP-server

· End-to-end-versleuteling van bankkwaliteit

· Eenvoudig zelf te installeren: vervang een bestaande buitenlamp

· Wi-Fi-verbinding

· Volledig weerbestendig

Beschikbaarheid en compatibiliteit

Presence is vanaf nu beschikbaar bij Coolblue, Mediamarkt en Bol.com. De verkoopprijs is €299,99. De Netatmo Security-app is geheel gratis en compatibel met iPhones met iOS 9, Android 4.3 en hoger. De Netatmo Security-app bestuurt Presence, Welcome, de beveiligingscamera met gezichtsherkenning voor binnen gebruik en de Tags, de waterbestendige bewakingssensoren voor deuren en ramen. De Presence web-app is ook beschikbaar op pc en Mac.

Over Netatmo

Netatmo is een revolutionair smarthomebedrijf dat baanbrekende, intuïtieve en prachtig ontworpen connected consumentenelektronica ontwikkelt. Netatmo’s innovatieve producten zijn echt slim en verschaffen een consistente ervaring die gebruikers helpt om een veiligere, gezondere en comfortabelere woning te creëren.

Netatmo ontwerpt op nauwgezette wijze en volgens de hoogste maatstaven de mechanismen, elektronica en ingebouwde software voor al zijn producten. Ook creëert Netatmo creëert de mobiele en webapplicaties die hun potentieel volledig tot uiting doet komen.

Sinds 2012 heeft Netatmo elf apparaten en accessoires uitgegeven, onderverdeeld in vier categorieën:

· Weer – Het Personal Weather Station met accessoires. Het Personal Weather Station stelt gebruikers in staat om op de hoogte te blijven van wat er gebeurt in hun omgevingen, zowel binnen als buiten.

· Energie – De Smart Thermostat en de Smart Radiator Valves. Beide producten zijn ontworpen door Philippe Starck. Ze zorgen ervoor dat gebruikers 37% energie kunnen besparen bij het verwarmen van hun huis.

· Beveiliging – De beveiligingscamera’s Welcome en Presence en hun accessoires. Welcome, de beveiligingscamera voor binnen met gezichtsherkenningstechnologie, zet namen bij de gezichten die

hij ziet. Presence, de beveiligingscamera voor buiten, detecteert en vermeldt de aanwezigheid van mensen, auto’s en dieren.

· Luchtverzorging – Healthy Home Coach. Healthy Home Coach is een slimme binnenklimaatmonitor die het binnenmilieu helpt verbeteren.

Netatmo is een toonaangevende speler in de smarthomesector, met producten die verkrijgbaar zijn via meerdere distributiekanalen in de hele wereld, zowel via detailketens als b2b-kanalen.

In november 2015 heeft Netatmo een tweede financieringsronde van 30 miljoen euro afgesloten. Het bedrijf had eerder, in 2013, 4,5 miljoen euro binnengehaald.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Sophia Heemskerk
Text100 Global Communications
E: sophia.heemskerk
T: +31 (0) 20 530 4333

Advertisements